Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Aceasta este o tehnica de respiratie simpla, in 3 pasi, care urmareste sa iti aduca un sentiment de relaxare, destindere,.. de limpezime. Descopera legatura dintre corp, respiratie si felul in care te simti si exerseaza alaturi de mine aceasta tehnica simpla de respiratie pentru calmare!


Respiratie pentru calmare in 3 pasi | VIDEO | 10 minute

Ai observat cum respiri atunci cand te simti calm si relaxat? Data viitoare cand te vei simti relaxat, acorda-ti cateva clipe pentru a observa cum se simte corpul tau.

Exercitiile de respiratie sunt o modalitate sigura si naturala pentru a aduce in corp un sentiment de calm si relaxare. Si o data ce vei invata sa le practici, iti vor fi un instrument la indemana si eficace pentru a te putea reconecta cu starea de bine.

Ce determina felul in care respiri?

In general, persoanele care intampina un nivel ridicat de stres si anxietate, tind sa respire mai mult in partea superioara a pieptului; respiratia pare sa devina blocata in cosul pieptului, clavicule si gat. Acest gen de respiratie este superficial si contribuie la accentuarea starii de anxietate, prin hiperventilatie si dezechilibru al nivelului de oxigen si dioxid de carbon.

O respiratie lenta si constanta, creand timpi adecvati pentru inspir si expir, redreseaza acest dezechilibru si scoate corpul din starea de lupta sau fuga, aducandu-l intr-o stare mai calma si relaxata.

A te obisnui sa folosesti in viata de zi cu zi tehnici de respiratie care incurajeaza respiratia profunda si ritmica, este unul din cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru a reduce stresul in organism. Aceasta se intampla deoarece atunci cand respiri profund, nervul vag (nerv cranian cu insertia la nivelul gatului si care coboara pana jos in diafragma) transmite un mesaj creierului de a te calma si relaxa. Creierul trimite apoi acest mesaj catre corpul tau. Acele reactii pe care le ai in corp cand esti stresat, cum ar fi ritmul cardiac crescut, respiratia rapida si/sau sacadata, tensiunea arteriala mare, toate scad si se normalizeaza o data ce exersezi respiratia profunda pentru a te relaxa.

Modul in care respiri iti afecteaza intregul corp.

Exercitiile de respiratie sunt o modalitate simpla si la indemana pentru a te relaxa, reduce tensiunea si calma. Exercitiile de respiratie sunt usor de invatat. Le poti face oricand doresti si nu ai nevoie de echipament special.

Descopera si: Tehnica Yoga de control a respiratiei | VIDEO | 10 minute

Tehnica de respiratie antistres | VIDEO | 10 minute

Respiratie pentru calmare in 3 pasi | VIDEO | 10 minute

Acesta este un exercitiu de respiratie simplu, in 3 pasi, pe care il ghidez. Urmareste sa iti aduca un sentiment de relaxare, destindere, limpezime.

Cei 3 pasi se refera la 3 etape de constientizare a respiratiei si de interventie treptata si controlata asupra ei.

Pasul 1. Observarea respiratiei asa cum este ea in acest moment, fara a interveni, fara a modifica ritmul natural al respiratiei.

Pasul 2. Palmele se aseaza pe abdomen, in zona pantecului. Este pasul in care vom incepe sa intervenim controlat asupra respiratiei. Si anume, vom conduce respiratia mai jos, inspre abdomen si bazin. Respiram abdominal (ne vom folosi de actiunea muschiului diafragmei)..

Pasul 3. Continuam sa respiram abdominal (diafragmatic) si de data aceasta vom lungi timpul fiecarui inspir si expir, urmarind sa surprindem totodata si pauzele de suspensie dintre inspir si expir.

Exerseaza alaturi de mine si impartaseste-mi efectul pe care aceasta tehnica de respiratie l-a produs asupra ta!


Exersam impreuna, LIVE, tehnici de respiratie si sesiuni de practica Yoga in aer liber, alaturi de drumetii in zona de munte, pentru ca tu sa te relaxezi si sa iti incarci bateriile pentru urmatoarea perioada din an si din viata ta.

Zilele 3-6 septembrie 2020 sunt rezervate Weekend-ului pentru relaxare si revitalizare, ajuns anul acesta la editia cu numarul 8!

Alatura-te prin inscriere si rezervarea locului! Numarul de locuri este limitat pentru ca tu sa beneficiezi cat mai bine de atentia, timpul si cunoasterea mea, alaturi de ceilalti participanti.


Iti doresti o stare de bine si sa practici Yoga alaturi de mine? Acum, pot ajunge mai usor la tine prin Programul Yoga Online LIVE!

Pentru sedintele individuale de consiliere pentru Dezvoltare personala si Yoga, Nutritie si mod de viata sanatos, afla mai multe aici: Activitati si Programe

Iti sunt alaturi,
Mirela Ivaz

Hai sa ne conectam si pe Facebook:
www.facebook.com/ivaz.ro

Acum ma gasesti si pe YouTube:
www.youtube.com/channel/UC9wyAIlClyI9eqqxUnhBo1Q

 

Lasati un comentariu