Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Sunt Mirela Ivaz,

Consilier pentru mod de viata armonios. Misiunea mea cu oamenii cu care lucrez – femei, barbati, copii si tineri, deopotriva, este de a-i readuce Acasa, in propriul corp: sa isi redefineasca intr-un mod sanatos si constructiv relatia cu propriul corp, emotii si ganduri. 

Credinta mea este ca avem capacitatea de a ne transforma realitatea pe care o vedem si la care ne raportam, schimbandu-ne fiziologia. Deasemenea, cred in unicitatea fiecarui individ, definita prin calitatile si darurile cu care a fost inzestrat (si de care a uitat, le ignora sau le sub-apreciaza).

 

In acest sens, fie ca sunt sesiuni de grup sau ateliere, fie ca lucram 1:1, interventia mea faciliteaza si intareste accesul catre resursele propriului corp: pentru a construi, pas cu pas, un mod mai sanatos si functional de a fi(inta)

Facem lucrul acesta prin re-educare. Pornim dinspre corpul fizic – prin miscare si respiratie constienta, alimentatie nutritiva adecvata, introducem ajustari in programul zilnic de activitati si obiceiuri. Astfel, deschidem comunicarea catre planurile mai subtile ale existentei si, un alt gen de transformari devin accesibile: recunoasterea si intelegerea emotiilor si starilor afective, re-definirea convingerilor despre sine si despre viata, revendicarea drepturilor personale, definirea unor limite sanatoase in relatia cu sine si cu ceilalti. 

Tot acest proces este sustinut prin afirmarea valorilor de baza ale iubirii, compasiunii, intelepciunii, rabdarii, recunostinei.

Calatoria mea

Pasiunea mea de a descoperi cele mai eficiente cai pentru mentinerea indelungata a sanatatii corpului, mintii si sufletului a inceput la varsta de 15 ani. Mai devreme de aceasta varsta (incepand cu 3 ani), am practicat cu entuziasm diferite sporturi – fie in cadru organizational (club sportiv), cu indrumatori profesionisti, sau acasa, singura, unde am folosit plapuma parintilor pe post de saltea. 

In pragul adolescentei (15 ani), s-a produs un declic care m-a facut sa ma orientez spre a face alegeri alimentare mai constiente, dincolo de modul absolut traditional romanesc cu care crescusem pana atunci (si incurajat dinspre familie). Acesta este un al doilea aspect definitoriu in evolutia mea (pe langa sport, miscare), unde mi-am mentinut un interes viu legat de alimentatie si comportamente alimentare si, ce depinde de acestea pentru a face diferenta intre sanatate/vitalitate si boala/suferinta.

Mai tarziu, in pragul maturitatii (30 ani), avand o cariera de succes in multinationale, m-am confuntat abrupt cu impermanenta vietii; siguranta si bunastarea pe care le percepeam la acel moment, mi-au fost puternic amenintate. M-am confruntat cu moarte, esec, abandon. A fost un “efect de bulgare”, care a facut sa imi re-aseze viata, sa imi deshida noi orizonturi si sa ma aseze in contexte cu totul noi, sa ma conduca spre noi provocari – care tin mai mult de suflet, decat de planul material. Ghizii in noua viata mi s-au revelat prin propria intuitie de a simti si actiona, cat si prin oamenii din jurul meu. 

Am inceput o noua calatorie, care m-a condus la sursa cunoasterii, in India si Nepal, cat si alaturi de traineri renumiti.

Am luat toata aceasta noua cunoastere dobandita – si care se defineste mai clar si cuprinzator cu fiecare an si experienta din viata mea, si am adus-o catre oameni.

Credinta mea este ca menirea, scopul mai inalt al oamenilor este atingerea propriului potential.

Pe acest drum, al omului care vrea si poate sa acceada mai sus, sunt un Alt Om care ii este alaturi si il sprijina sa inlature suferinta, ignoranta, frica din calea sa.
Sa isi redescopere energia, buna dispozitie si pofta de viata, devenind prezent in propria viata si facand alegeri (mai) constiente.

Filosofia mea

Filosofia mea de viata este bazata pe lucruri simple si functionale.

Aceasta se regaseste in modul meu de a lucra cu oamenii. Atelierele si taberele pe care le organizez din anul 2015, cat si experienta consilierii individuale, mi-au intarit credinta ca imbinarea metodelor traditionale, adaptate nevoilor actuale, cu instrumentele moderne pentru dezvoltare personala are un impact sinergic asupra omului.

Efectul este valorificat prin alegerea celor mai simple, eficiente si usor de integrat modalitati de interventie, in lucrul individual si cu grupul.

Acum, in pragul celor 40 de ani, iti spun cat mai simplu: Sunt aici, pentru tine!

Experienta in domeniul educatiei

Experienta in domeniul educatiei, lucrand 1:1 sau cu grupuri de copii, tineri si adulti, isi pune amprenta prin ceea ce continui sa fac si sa dezvolt:

Din anul 2015 ghidez sesiuni de yoga si meditatie, cu grupuri de adulti sau in sesiuni private 1:1

Din anul 2016 sustin periodic Ateliere de nutritie si ingrijirea corpului. Consiliez, in sesiuni 1:1, persoanele care isi doresc o transformare a stilului de viata si alimentatiei.

In anul 2019 am initiat Programul Yoga pentru mame si bebelusi”, prin colaborare cu PediLactis si Cofferino HUB

Am organizat si sustinut 10 (zece!) editii de tabara, in locuri pitoresti din tara si strainatate. Tematici abordate: nutritie, miscare, dezvoltare personala armonioasa, imprietenirea cu natura. Organizez, de asemenea, retreat-uri urbane de o zi.

In anul 2017 am format programul pentru dezvoltare personala si spirituala „LifeCircle Process”. Am organizat si facilitat, pentru grupuri de persoane, ateliere tematice pe subiecte de viata (si moarte). Instrumentele folosite sunt: introspectie, comunicare, scriere creativa, desen, etc.

In perioada 2018-2020 am colaborat cu Fundatia Inovatii Sociale „Regina Maria” si Asociatia Pacientilor cu Boli Cronice „Restart la viata!” – am ghidat, in intalniri periodice, bi-lunare, grupuri de pacienti diagnosticati cu cancer. Citeste aici despre aceasta experienta.

In 2019 am creat prima formare de Facilitatori LifeCircle Process, la Timisoara. Afli aici insemnari de la final de curs.

In 2018 am colaborat cu Ministerul Tineretului si Sportului DJ-CV in cadrul proiectului Școala de vară100 pentru România mea”, adresand aprox. 100 de tineri cu varste intre 16-21 ani.

Anii scolari 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022 ma regasesc alaturi de elevii de gimnaziu, in scolile publice din Bucuresti. Am sustinut – in sala de clasa si online – peste 100 de sesiuni-atelier, cu 176 de beneficiari directi (elevi cu varste de 11-14 ani). Sesiunile-atelier cu elevii includ activitati din spectrul educatiei non-formale, pentru dezvoltarea comunicarii, relationarii cu sine si in echipa, abilitatilor socio-emotionale.

In tot acest timp, din anul 2015 public, pe blog-ul personal sau prin colaborari, cat si pe canalul YouTube, articole atent documentate si filmari video inregistrate in care promovez un mod de viata sanatos.

Poate combinatia de roluri de mai sus ti se pare cel putin interesanta. Sunt inginer in telecomunicatii pentru ca pragmatismul, pasiunea pentru stiintele exacte si dorinta de a fi parte dintr-un domeniu dinamic, creativ si inovativ m-au indemnat aici. Asta a venit la pachet mai tarziu cu obtinerea APMP Practitioner care inseamna recunoasterea faptului ca detin, in urma experientei profesionale, acele unelte si mecanisme necesare pentru a realiza propuneri si prezentari de succes, a organiza optim o echipa si a comunica eficient in cadrul organizatiei dar si cu clientii.

O alta latura a mea este inclinatia spre activitatile sportive si natura, fiind o persoana dinamica si energica, si fiind interesata de mentinerea unei stari de sanatate si un echilibru corp-minte-suflet optime. Aici vin impreuna rolurile mele de Consilier pentru Dezvoltare personala, Formator (Trainer) si Consultant Nutritionist, unde imbin metodele traditionale (Yoga, Ayurdeva), adaptate nevoilor actuale, cu instrumentele moderne de dezvoltare personala.

Yoga traditionala si stiinta Ayurveda le consider a fi metode extrem de eficiente pentru dezvoltarea unui corp armonios, mentinerea si chiar potentarea tineretii si vitalitatii, imbunatatirea puterii de concentrare, echilibrarea laturei emotional-mentale.

Instrumentele moderne pentru Dezvoltare personala imi sprijina dezvoltarea armonioasa a relatiei cu mine insami si cu cei din jurul meu. Mai mult, imi ofera posibilitatea de a impartasi cunostinte, de a inlesni experiente vindecatoare si sprijini intr-un mod eficient pe cei care imi solicita sprijinul.

A fi autoare de blog si creatoare de continut video intareste si largeste comunicarea pe care o dezvolt cu cei care vor sa isi imbunatateasca calitatea vietii.

La final, iti dau o tema care necesita introspectie si deschide cunoasterea profunda a sinelui

Pe parcursul vietii jucam multe roluri si totusi prea putine ale noastre, de suflet. Raspunde-ti la urmatoarele intrebari, acestea fiind cele patru intrebari existentiale fundamentale ale omenirii. Aceste intrebari te ajuta sa exprimi ce vrei de la tine si de la viata. Te ajuta sa te situezi in prezent, sa iti faci o analiza a parcursului tau, iti ofera vizibilitate asupra directiei in viata (este conform cu aspiratiile tale sau ai deviat de la ele?) si iti afli menirea.

Este posibil sa nu ai raspunsurile imediat sau sa le obtii partial – altii n-au aflat intr-o viata; pastreaza intrebarile in minte, fa-ti timp si revin-o consecvent asupra lor.

Cine sunt eu?       

De unde vin?          

Unde ma duc?     

Pentru ce ma aflu aici?