Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Cum este India!? Te las pe tine sa o descoperi, prin ochii mei. Aici, te invit sa ma insotesti in calatoria in India, Goa, comunitatile asezarilor Palolem si Agonda.


Calatoria in India, Goa | India prin ochii mei | VIDEO

India, vasta cat un continent, redusa la o experienta particulara

Ma intreaba, persoane care afla ca am calatorit in India, cum este India!? Mi-e dificil sa raspund direct. India, imensa cat un continent, cunoaste 22 de limbi oficiale si mult mai multe dialecte. Are intindere continentala vasta, cuprinde muntii Himalaya, rauri sacre, mii de km de tarm scaldat in apa marilor. Culturi si traditii diverse, cat sa serveasca celor 1,5 miliarde de locuitori.

Pot spune cum este India legat de experienta mea directa. Stiu ca India pe care am vazut-o are nuante diferite in alte state si zone ale tarii. Aici, va fi despre Goa: un stat micut, aflat pe coasta de sud-vest a Indiei, cu o economie prospera si aflat intre preferintele de vizitare ale turistilor straini.

India, Goa si comunitatile din jurul asezarilor Palolem si Agonda

Este unul din visurile mele, de a crea o filmare video documentata din calatoria in India. Sunt trei ani impliniti de la ultima mea calatorie in India, ceea ce Facebook a avut grija sa imi aminteasca zilele trecute.

Toate aceste poze si filmarile facute – pe timp de zi si de noapte – urmaresc sa iti prezinte India asa cum am intalnit-o eu. M-am aflat in India in perioada lunilor ianuarie si februarie, in plin sezon de vara. Acest fapt a fost binevenit si m-a facut recunoscatoare sa traiesc cateva saptamani in plus de soare, caldura si lumina, in locul lunilor intunecate si friguroase de iarna din Bucuresti.

Gusturi, mirosuri, senzatii si trairi amestecate

Este adevarat, realitatea totala a simturilor va fi trunchiata: gusturi si mirosuri, senzatiile si trairile amestecate, navalitoarea senzatie de cald si toropeala, sunetul ritmic al valurilor care se sparg la mal in timp ce talpile se afunda in nisip sau pielea cauta racoarea unei bai in mare. Senzatia resimtita de adrenalina – pericol, teama si euforie – inaintand in Oceanul Indian cu o ambarcatiune specifica locului pentru a descoperi o laguna ascunsa, un adevarat paradis luxuriant al naturii. Primirea de care am avut partea din partea familiei unui indian-negustor al locului: un ceai si o discutie amicala inainte de a trece la afaceri. Apusurile de soare peste ocean, calatoriile cu ricsa sau autobuzul local la plajele din apropiere, muzica, concertele, mancarea vegetariana, atmosfera efervescenta de pe stradutele centrale ale micului oras, care se accentua o data cu lasatul serii. In India am fost deopotriva martora unei impresionante eclipse de luna.

Am apreciat sentimentul de siguranta in Goa

Ceea ce m-a urmarit in aceasta calatorie in India a fost sentimentul de siguranta. In primul rand, Goa este un stat preferat de occidentali pentru petrecerea vacantelor. O data cu sosirea mea in Goa, la aeroport, a aterizat si un mega-avion plin cu turisti rusi. Aveam sa intalnesc in Goa familii de occidentali care preferau sa petreaca aici o parte din lunile friguroase de care ar fi avut parte acasa. Deopotriva, familii tinere de turisti care impingeau un carucior de copil sau isi purtau bebelusul in wrap. In al doilea rand, Goa este un stat cu prezenta puternic ortodoxa (pe langa cea hindusa). In contrast cu Kerala, locul unde calatorisem pana atunci in India, considerabil mai putin frecventat de turisti, cu o infractionalitate si criminalitate ridicate si extremism islamic.

Calatoria in India, Goa: Palolem si Agonda | VIDEO

Te las sa descoperi din surprinzatoarea India, statul Goa: efervescenta creata de comunitatile construite in jurul plajelor Palolem si Agonda si alimentata de masele de turisti in cautarea unui moment de relaxare.

Tot cu si despre experienta mea in India, iti recomand sa citesti si:

Din India, cu dragoste | India si Kerala


Iti sunt alaturi,
Mirela Ivaz

Hai sa ne conectam si pe Facebook:
www.facebook.com/ivaz.ro

Instagram:
www.instagram.com/mirela.ivaz

Ma gasesti si pe YouTube:
www.youtube.com/channel/UC9wyAIlClyI9eqqxUnhBo1Q

Lasati un comentariu