ReteteStil de viata

Rasfat ciocolatos cu avocado, banana si compot de visine

Astazi este ziua de nastere a mamei, 1 aprilie.

Dupa pupicuri oferite in toiul noptii, sarbatorim de dimineata savurand un desert vegan absolut delicios, preparat pe loc.

Mama este asistentul meu de nadejde in bucatarie, si nu numai. Cu mare mandrie marturisesc faptul ca mama m-a intrecut in ceea ce priveste consecventa aplicarii principiilor sanatoase de alimentatie in viata de zi cu zi. Urmareste atenta pe internet subiecte legate de nutritie si bucatarie vegetariana, impartasim si experimentam impreuna diverse meniuri J Schimbarile pe care mama le-a facut in stilul alimentar propriu ne-au apropiat si mai mult, i-au echilibrat greutatea corporala si cred eu, ne-au oferit mai multi ani impreuna.

Si pentru ca pomeneam de un rasfat ciocolatos, iata cu ce ne-am indeletnicit noi azi dimineata.

Reteta este extrem de simpla.

Pentru crema folosesc:

      2 avocado copti bine

      3 banane coapte bine, congelate felii

      2 banane coapte

      2 linguri seminte chia

      1 lingura rasa seminte psyllium

      400 g visine conservate dimpreuna cu sucul propriu.

      1 lingurita cacao

      2 lingurite carob/pudra de roscove

Am ornat cu:

      Nuci de padure usor uscate in tigaie pe foc si maruntite la cutit

      Fulgi de nuca de cocos

Cat despre compotul de visine productie proprie, a vrut sa fie de fapt o dulceata de visine fara adaos de zahar. De cativa azi mami meu face dulceata de prune fara zahar (in care mai adauga bucati de nuca, cuisoare si anason), pe care o sterilizeaza foarte bine in borcane pentru pastrarea impecabila a consistentei si aromelor.

Anul trecut am facut pentru prima data dulceata de visine si de caise fara zahar. La fel, fierte fructele in oala in suc propriu, fara adaos de zahar sau apa. Dulceturile au iesit mai mult sub forma unui compot mai dens dar absolut delicios, pastrand aroma naturala a fructelor.

Dulceata de visine fara zahar

Pentru acest desert cicolatos, visinele-compot pot fi inlocuite cu afine sau visine proaspte sau congelate, la care se mai adauga putina apa sau lapte vegetal. Eu personal prefer fructele congelate pentru ca astfel, folosind un robot de bucatarie de mare putere, obtin mult adorata i-n-g-h-e-t-a-t-a !!

Asa-i ca te-am convins sa incerci?

Te-a inspirat una din retelele mele, scrie-mi! Sunt curioasa sa iti aflu experienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *