ReteteStil de viataVideo

Inghetata raw vegana: simpla si delicioasa! Incearc-o si tu!

A dat caldura peste tine si deja te gandesti cat de bine este sa te racoresti savurand o inghetata?

Am pentru tine cea mai usoara reteta de inghetata, proaspata si racoroasa, care iti aduce pe limba aromele primaverii, dar si pe cele ale verii.

Iata de ceea ce ai nevoie pentru inghetata raw vegana:

  • Un blender cu lama in S si putere a motorului minim 1000w
  • 3 banane mari, coapte bine, taiate felii si puse la congelat pentru minim 3 ore
  • 300-400 grame de visine fara samburi, puse la congelator pentru minim 3 ore
  • O lingura cu miere
  • O lingura cu seminte de chia

De preparat, nimic mai simplu! Toarna in cuva blenderului bananele, visinele, mierea si semintele de chia si da-i drumul la mixare!

Unul dintre secrete este sa pui la congelator castronelele in care urmeaza sa servesti inghetata raw vegana! Ii pastrezi astfel mai bine consistenta.

De asemenea, iti recomand sa mananci inghetata pe loc, imediat dupa ce ai preparat-o. Daca o vei pune la congelator, isi pierde cremozitatea si, de regula, face ace.

Dupa cum iti afli inspiratia pe parcursul verii, poti incerca varianta de a inlocui visinele cu:

  • Afine, o ceasca plina
  • Unt de cocos si pulpa proaspat razuita de nuca de cocos
  • 1-2 Smochine coapte bine
  • 5-6 capsune sau o mana mica de fructe de padure, pentru aroma, altfel cu mai multe risti sa devina prea apoasa inghetata
  • Pulpa unui fruct copt de avocado alaturi de o lingurita de cacao si una de carob

Spune-mi, cum iti place propunerea mea de inghetata raw vegana! Ai mai incercat? Care este preferata ta?

O vara luminoasa iti doresc!

Mirela Ivaz

Yoga Teacher 500-RYT & Ayurveda Lifestyle Counselor, acreditat Yoga Alliance si STED Council (India)

 

 

 

Afla in sectiunea RETETE pe www.ivaz.ro alte preparate usor de “gatit”, gustoase si sanatoase! In ton cu sezonul, incearca:

Crema spuma de ciocolata (reteta vegana cruda)

Bomboane raw vegane “Deliciul meu”

Smoothie de sezon cu afine

Pachetele de primavara cu mazare, quinoa si tofu

Cartofi noi rumeniti la tigaie in unt de cocos

Placinta cu spanac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *