Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Vrei un boost de energie? Alege o portie de paste cu legume, in esenta carbohidrati cu eliberare lenta. Iti va suplini rezervorul de energie si te va indestula, fara ca tu resimti senzatia de greutate dupa masa sau digestie lenta.


Paste cu legume, boost de energie

Pastele fainoase, o veritabila sursa de energie

Am avut un sfarsit de saptamana destul de aglomerat in evenimente care mi-au solicitat un consum sporit de energie. Drept urmare, astazi am poftit la o delicioasa portie de paste.

 

 

Din anul 2010 felurile de mancare cu paste au o conotatie aparte pentru mine. In anul 2010 am facut cunostinta cu Hercules Maraton, concurs de alergare montana organizat pe Valea Cernei si cu Pasta Party, un eveniment in cadrul Hercules Maraton. Seara, inainte de competie, concurentii se aduna cu mic cu mare la Pasta Party unde isi administreaza o portie de carbohidrati cu branza sau varianta vegana, cu sos de rosii. A doua zi, o data cursa finalizata si medalia agatata de gat, concurentii se reunesc la o noua Pasta Party unde printre alte mancarici se reiau variantele de paste.

De atunci, pastele sunt pentru mine mancarea sportivului. Le asociez unei activitati sportive solicitante, fie pe post de energizant/combustibil sau ca bine meritata recompensa.

 

Reteta de paste cu legume

 

–      60 – 100 grame paste, potrivite pentru doua portii mai mici sau mai mari, dupa posibilitati J Ca tip de paste, mie imi plac tagliatelli sau penne, variantele integrale cu faina din grau dur sau spelta, colorate cu spanac sau rosii/sfecla rosie sau simple. Pastele se fierb separat al dente.

 

–      Legume: mazare, ciuperci, ardei gras, morcov, ceapa, usturoi. Legumele le las sa se inabuse intr-o tgaie la foc mic, folosind o lingura de ulei cu patru linguri apa.

 

–      Sosul de rosii il prepar separat. In functie de sezon, folosesc fie rosii proaspete pe care le oparesc pentru a le indeparta coaja, fie suc de rosii preparat in casa, la care adaug usturoi, un pic de sare, piper, un pic de ardei iute – dupa gust, fulgi de drojdie de bere, busuioc, oregano.

 

Urmeaza integrarea partilor. Rastorn pastele fierte al dente in tigaia in care am inabusit legumele, amestec usor si las sa se cuprinda la foc mic 2 minute.

 

Pun cate o portie de paste cu legume in farfurie, adaug sucul de rosii si masa este servita. Optional sau pentru diversificare, se pot adauga masline, seminte de canepa, branza tofu taiata cubulete sau rasa, dovlecei, vinete…dupa inspiratia propie.

Te-a inspirat ceea ce ai descoperi in acest articol, iti raspunde unei preocupari sau provocari anume din viata ta? Lasa-mi raspunsul tau in sectiunea de comentarii.

Iti doresc inspiratie pentru a face alegerile sanatoase pentru trupul si mintea ta! 


Ramai la curent cu ceea ce pregatesc nou pentru tine, accesand calendarul de evenimente si inscrie-te pentru sedintele saptamanale de Yoga:

Calendar Evenimente – Mirela Ivaz

Pentru sedintele individuale de consiliere Yoga si Ayurveda, afla mai multe aici:
Activitati, Programe si Proiecte – Mirela Ivaz

Adauga te rog aceasta adresa ( contact@ivaz.ro ) in lista ta de contacte pentru a te asigura ca mesajele mele vor ajunge in casuta ta postala si de acum incolo si nu vor fi sterse din greseala.

Iti sunt alaturi,
Mirela Ivaz

Hai sa ne conectam si pe Facebook:
https://www.facebook.com/ivaz.ro
Acum ma gasesti si pe YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UC9wyAIlClyI9eqqxUnhBo1Q

 

 

Lasati un comentariu