Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Este de sezon si daca preferi dulciurile facute in casa, incearca tarta cu prune cu aluat fraged.


Tarta Cu Prune, Aluat Fraged

Imi aduc aminte de faptul ca am incercat aceasta reteta prima data undeva in adolescenta, atunci cand mi-am achizitionat o tava speciala de tarta, cu marginile dantelate.

Am revenit la aceasta reteta de tarta cu prune, pentru ca este de sezon si pentru ca preferam dulciurile facute in casa.

Ingrediente pentru reteta de tarta cu prune

Ingrediente pentru aluatul fraged:

  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 150 g zahar (sau zahar din stevia)
  • 10-12 linguri apa rece
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 500 g prune coapte si dulci, fara samburi
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ¼ lingurita scortisoara
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 lingurita esenta de rom

Decor:

  • Un rest din aluat
  • 1 galbenus

Mod de preparare:

  1. Punem faina intr-un bol, adaugam untul rece taiat cuburi si zaharul.
  2. Mixam totul la viteza mica sau amestecam cu mana, pana cand obtinem firimituri.
  3. Adaugam oul si apa rece si mixam/framantam pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul fraged nu trebuie mixat sau framantat mult. 
  4. Punem aluatul in frigider pentru o ora.
  5. Pe masa de lucru punem putina faina si impartim aluatul in doua bucati: una mai mare si alta mai mica, pentru ornat. Bucata mai mica o lasam in frigider.
  6. Preincalzim cuptorul la 200 grade C.
  7. Intindem usor aluatul cu sucitorul pana obtinem o foaie de aprox. 1 deget grosime si 35 cm diametru.
  8. Punem aluatul in tava tapetata cu unt,  incat sa acopere si peretii (aproximativ 5 cm).
  9. Intepam aluatul de pe fundul tavii cu furculita si punem in frigider pentru 20 min.
  10. Bagam tarta goala la cuptor pentru 20 min pana se rumeneste.

Umplutura pentru tarta:

  1. Folosim prune coapte si dulci, fara samburi, spalate si sterse de surplusul de apa.
  2. Le taiem bucati, adaugam zaharul vanilat, esenta de rom, scortisoara si amidonul de porumb. Amestecam cu grija.
  3. Punem prunele in tarta usor rumenita.

Pentru decorul tartei cu prune:

  1. Intindem pe masa de lucru bucata mica de aluat.
  2. Taiem fasii si decoram cu ele tarta.
  3. Ungem tarta cu galbenus.
  4. Punem tarta la cuptor pentru aproximativ 40 min sau pana se rumeneste frumos.

 

Descopera si alte retete hranitoare, savuroase si usor de preparat in sectiunea Retete.

 


Sesiuni Yoga cu Grupul

Te invit sa te alaturi grupului de practica si sa te bucuri de beneficiile pe care miscarea ghidata cu respiratia le aduce pentru corp si pentru minte. Chiar daca vei fi la prima ta sesiune de Yoga, voi fi alaturi de tine pentru a te ghida si a-ti oferi optiuni de practica.

Daca iti doresti sa participi, completeaza te rog formularul disponibil aici.

 


 

Pentru sesiuni individuale 1:1, acestea sunt disponibile, prin programele Yoga Sesiuni Private si Consiliere Nutritie si Mod de Viata Sanatos.

 


 

IȚI SUNT ALĂTURI!

Sunt Mirela Ivaz, sunt Consilier pentru dezvoltare personala, Trainer si Consultant nutritionist (acreditare ANC), profesoara de Yoga 500-hours RYT, Ayurveda Practitioner si Integrative Yoga Therapy.

Sunt certificata in India de catre Yoga Alliance si STED Council. In Nepal am deprins arta meditatiei de la calugarii budisti, in manastire.

Din 2015, predau Yoga si organizez tabere si evenimente pentru promovarea unui mod de viata sanatos si echilibrat. Imbin folosirea metodelor traditionale, adaptate nevoilor actuale, cu instrumentele moderne pentru dezvoltare personala.

Lasati un comentariu