ReteteStil de viata

Spuma de ciocolata – Reteta vegana cruda (Raw Vegan)

Iti impartasesc secretul meu pentru un desert care se prepara foarte usor, este hranitor si sanatos si pentru care savoarea vine la lingurita. Este vorba despre o crema spuma de ciocolata, absolut delicioasa! Am preparat de multe ori acest desert, spre incantarea prietenilor veniti in vizita si, nu in ultimul rand, a mea personala.

 

Ai nevoie de putine ingrediente, cele de baza, apoi iti poti lasa creativitatea sa dea roade si sa incerci diverse combinatii de gusturi si arome. Cum spun eu: adaugi un ingredient nou, deja este o alta reteta.

Spuma de ciocolata – Reteta Raw Vegan

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente pentru 6-8 portii de desert.

Daca vrei 2-4 portii care se pot constitui intr-o masa de sine statatoare, imparte cantitatile de mai jos la jumatate:

 

  • 2 avocado maricei si bine copti. Eu ii cumpar cand fructul e inca tare si astept cam o saptamana sa se coaca.
  • 4-6 banane coapte bine. Acestea se taie felii si se pastreaza la congelator min. 4 ore.
  • Cacao si pudra de roscove, 4 linguri. De preferat, alege o cacao pudra din sursa bio certificata. La mine consumul de cacao uzuala din comert imi produce afectiuni ale pielii, in special acnee.
  • Sucul stors de la o portocala, cu tot cu pulpa. Sucul de portocala ‘taie’ gustul cumva gretos al fructului de avocado.
  • Tarate de psylium, o lingura.
  • Optional, se pot adauga in combinatia preferata: boabe de cacao maruntite, fulgi de nuca de cocos, migdale hidratate si maruntite, afine, capsuni, boabe de rodie sau menta pentru ornat la final.

Toate ingredientele, in afara de cele trecute la optional, se pun in cuva robotului de bucatarie cu lama in S si se maruntesc bine pana cand compozitia devine omogena si cremoasa, de o consistenta care sa ‘stea’ in lingura. Daca vrei sa adaugi afine sau capsuni in compozitia de baza (ambele acrisoare si zemoase), poti elimina sucul de portocala. Daca compozitia rezultata iese prea moale (este usor curgatoare), se drege cu taratele de psylium. Ai grija insa la cantitatea de psylium adaugata, pentru ca taratele absorb de 10 ori greutatea lor in apa intr-un timp relativ scurt.

La final, adauga dupa preferinta si alte ingrediente pentru a definitiva gustul dorit.

 

Pentru inspiratie, ti-am lasat cateva variante de prezentare.

 

Sa iti fie cu pofta si inspiratie in alegeri sanatoase!

Mirela Ivaz

Yoga Teacher 500-RYT & Ayurveda Lifestyle Counselor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *