Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Reteta delicioasa, proaspata si usoara: adauga acest drob cu ciuperci pe masa de sarbatori si nu numai.


Drob cu ciuperci (reteta vegana/de post sau vegetariana)

Obisnuiesc sa pregatesc acest drob cu ciuperci pentru masa sarbatorilor de Pasti

Perioada Sf. Sarbatori de Pasti este oportuna pentru a cinsti curatenia simturilor. Noi, crestini ortodocsi, ne-am pregatit trupul si mintea prin cele 40 de zile de post pentru a intampina Invierea Domnului cu smerenie, bucurie, pace. Pastele reprezinta mantuire, dragoste și triumf prin moartea și invierea lui Iisus Hristos.

Sf. Pasti simbolizeaza un timp al sfarsitului si al noului inceput. Sfanta Sarbatoare poate trezi in noi sentimentul efemeritatii, al melancoliei si de asemeni, aduce speranta si forta pentru schimbare. Este un moment favorabil pentru a evalua tot ceea ce am realizat de la inceputul anului si pentru a decide drumul spre viitor.

Reteta de drob cu ciuperci: optiune vegana/de post sau ovo-vegetariana

Cantitatile sunt potrivite pentru 2 tave de copt de forma dreptunghiulara (cele pentru chec sau cozonac)

Pentru varianta vegana sau de post:

  • 1 cana de 200 ml plina cu linte rosie uscata
  • 400 g ciuperci proaspete
  • 3 cartofi marisori
  • 2 morcovi
  • 1 praz mare (sau 1 ceapa)
  • 1 pachet tofu 200-250 g. Eu il folosesc mai recent pe cel de la Sanovita. Si tofu simplu in saramura de la Inedit este bun, insa atentie la adaosul suplimentar de sare – nu mai este necesar.
  • 2 legaturi marar
  • 4-6 linguri faina de secara (sau faina integrala de grau sau fulgi de ovaz rasniti fin)
  • 4 linguri seminte de in rasnite, tinute pentru 10-15 minute la inmuiat in 10-12 linguri cu apa. Amestecul functioeaza pe baza de liant. Practic, inlocuieste oul in varianta ovo-lacto-vegetariana.
  • 6 linguri ulei pentru gatit termic
  • Mirodenii: piper, cimbru, coriandru
  • Pentru decor, rosii cherry
  • Pentru varianta ovo-vegetariana, adaug 3 oua in compozitie, si scad cantitatea de seminte de in rasnite, la 1 (una) lingura. Ouale, respectiv semintele de in rasnite, au proprietatea de a inchega compozitia, pe langa aportul nutritiv.

Mod de preparare

Lintea o fierb pentru 20 de minute, avand-o deja pusa la hidratat din urma cu 6-8 ore. Ciupercile le oparesc in apa fierbinte pentru 10 minute si o data ce le scot din oala le storc bine in palma pentru a indeparta excesul de apa.

Cartofii impreuna cu morcovii ii dau pe razatoare, tai ciupercile si tofu cubulete si le amestec pe toate impreuna cu restul ingredientelor. Am grija sa omogenizez foarte bine toata compozitia.

In cele 2 tavi tapetate cu hartie de copt, torn amestecul, ornez cu felii de rosii cherry si le var in cuptorul incins la 180-190º C pentru 50-60 minute. Mai verific intre timp care este stadiul lucrarii si cand o crusta rumenie imbraca drobul, decid ca este gata.

Iti doresc Paste fericit si luminat!


!!RETREAT LA MUNTE pentru corp, minte, spirit!! In perioada 2-5 iunie va avea loc editia de vara a evenimentului Weekend pentru Relaxare si Revitalizare, editia X! Afla detaliile si vino alaturi de noi! Detalii aici.


Despre Mirela, citeste aici.

Ghidez sesiuni de practica Yoga cu grupul in fiecare zi de Luni (la Studio). Iti doresti o consultatie privata 1:1 sau un program personalizat? Acestea sunt disponibile prin programele Yoga si Dezvoltare personala si Nutritie si Mod de viata sanatos.

In 2015 si dupa 11 ani de corporatie, am decis sa ma dedic pasiunii de a lucra cu oamenii – adulti, tineri, copii, folosind si invatandu-i modalitati eficiente pentru a-si dezvolta si intretine armonios relatia cu sine – corp, minte, emotii, si cu ceilalti.

Hai sa ne conectam si pe Facebook si Instagram.

Ma gasesti si pe canalul YouTube.

Comments

  • Aurelia
    decembrie 15, 2020

    Nu a-ți specificat dacă morcovi și cartofii se fierb. MULȚUMESC!

    reply

Lasati un comentariu