ReteteStil de viata

Pachetele de Primavara cu mazare, quinoa si tofu – Reteta de Post

Primesc cu entuziasm vestea organizarii a cate unui potluck vegan in Bucuresti, una – pentru ca sunt rare, a doua – pentru ca intalnesc alti vegetarieni, ne impartasim experientele, provocarile si aflam ce se mai intampla in comunitate, a treia – pentru ca am ocazia de a degusta preparatele pregatite de ceilalti, intre care – de departe – deserturile raw vegan sunt preferatele mele.

Fiind vegetariana de la 15 ani, destul de multi ani m-am confruntat cu dezaprobarea celor din jurul meu. Am fost numita de la “musafirul ideal” la “antisociala”. Ador intalnirile in familie, cu prietenii, dar sa-mi fie cu iertare, intotdeauna mi-a fost dificil sa fac fata acelor petreceri care se derulau sezand la masa pentru 5-6 ore, timp in care se perindau prin fata ochilor 5-6 feluri diferite de mancare. Sau acele picnic-uri si iesiri la iarba verde unde musai trebuia sa te infrupti din friptura carbonizata si din micii suculenti. Altfel, nu erai de-al lor. Iar salata de legume cu branza pe care o preferam eu, savurand-o cu mare pofta, nu reusea sa “imblanzeasca” spiritele comesenilor.
Deh…adevaru-i ca eu eram si singura care dupa masa intreba “Cine merge la o plimbare?” sau “Cine se baga la un badminton?”. Tu intelegi ce iti spun…

Mi-a fost destul de timpuriu clar faptul ca mancarea este una din marile placeri ale vietii. Totodata, mi-a fost clar si faptul ca mancarea este si un mod de preventie si ameliorare – sau de inrautatire – a starii de sanatate.

Timpul a fost de partea mea, a vegetarianului din mine, si iata ca in ultimii ani modul de viata vegetarian a prins o mai mare deschidere si acceptare. Iar evenimente unde se aduna oameni cu preocupari asemanatoare cu ale mele ma atrag si ma indeamna sa raspund “Vin si eu!”
Asa este si evenimentul de sambata la care am raspuns prezent: un potluck vegetarian organizat la Veg Studio. O atmosfera calda, primitoare, in cele 3 incaperi si gradina cultivata cu plantute de leac a celor de la Veg Studio.
Aceasta este una dintre retetele celor doua preparate pe care cu mare drag le-am pregatit si adus spre incantarea simturilor invitatilor.

Pachetele de primavara cu mazare, quinoa si tofu

 

Aliniate ca niste soldatei, proaspat scoase din cuptor

Ingrediente:

  • 400g mazare verde proaspata sau congelata
  • 80g quinoa
  • 250g tofu nesarat
  • 1 pachet cu foi de placinta sau cu foi de orez
  • 2 linguri ulei rezistent la preparare termica
  • 1 jumatate legatura de marar
  • 2 fire de ceapa verde, partea alba
  • Zeama stoarsa de la o lamaie
  • Condimente: oregano, sare, piper
  • Ornare: seminte de susan, seminte de chimen

Lucurile stau extrem de simplu la preparatea compozitiei. Mazarea fiarta se paseaza cu un blender de mana vertical impreuna cu zeama de lamaie, se adauga quinoa fiarta si scursa de apa si tofu taiat cubuletele mici sau dat pe razatoare. Se amesteca cu mararul si ceapa verde maruntite, cu uleiul si se condimenteaza.

Se tapeteaza cu hartie de copt tava de cuptor si ne luam acum de treaba ceva mai migaloasa: impachetarea. Foile de placinta clasice din comert eu le tai in 12 parti, dupa care iau fiecare 2 foite de placinta, adaug aprozomativ 2 lingurite din compozitie, rulez si astup capetele, ca la sarmalute.
Pachetelele le ung cu ulei amestecat in apa, presar semintele de susan si de chimen si le bag la cuptor pentru aproximativ 40-45 minute la 180-200ºC sau pana cand se rumenesc.

Astept sa imi impartasesti din impresiile tale!

Mirela Ivaz
Yoga Teacher 500-RYT & ayurveda Lifestyle Counselor, acreditat Yoga Alliance si STED Council (India)

P.S. Te-ai gandit vreodata ca Tu esti cel mai important din viata ta? Ingrijindu-te in primul rand pe tine, poti sustine in mod eficient si productiv celelalte aspecte din viata ta.

Vino in Tabara de relaxare si revitalizare, 1-3 iulie 2016. Programul este special conceput pentru a-ti aduce mai multa energie, sens si claritate in viata, tonus fizic si mental. Detalii eveniment: click aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *