Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Un desert simplu, vegan, hranitor, rapid de preparat. Incearca aceste desert ciocolatos cu crema de avocado si banane; am inclus optiuni de a-l prepara si servi!


Desert ciocolatos cu crema de avocado si banane

Astazi este ziua de nastere a mamei, 1 aprilie. Dupa pupicuri oferite in toiul noptii, sarbatorim de dimineata savurand un desert vegan absolut delicios, preparat pe loc.

Mama este asistentul meu de nadejde, in bucatarie si nu numai. Cu mandrie marturisesc faptul ca mama m-a intrecut in ceea ce priveste consecventa aplicarii principiilor sanatoase de alimentatie in viata de zi cu zi. Urmareste atenta pe internet subiecte legate de nutritie si bucatarie vegetariana, impartasim si experimentam impreuna diverse meniuri. Schimbarile pe care mama le-a facut in stilul alimentar personal ne-au apropiat si mai mult, i-au echilibrat greutatea corporala si cred eu, ne-au oferit mai multi ani impreuna.

Si pentru ca pomeneam de un desert ciocolatos, iata cu ce ne-am indeletnicit noi astazi dimineata. Reteta este extrem de simpla.

Ingrediente si mod de preparare:

Pentru crema folosesc:

  • 2 avocado copti bine
  • 3 banane coapte bine, taiate in felii si congelate
  • 2 banane coapte
  • 2 linguri seminte chia
  • 1 lingurita seminte psyllium
  • 400 g visine conservate, impreuna cu sucul propriu
  • 1 lingurita cacao bio
  • 1 lingurite carob/pudra de roscove

Toate aceste ingrediente se amesteca la un blender de mare viteza, pana se obtine consistenta cremoasa, rafinata.

Am ornat cu:

  • Alune de padure, usor prajite in tigaie, pe foc si maruntite la cutit
  • Fulgi de nuca de cocos

Cat despre compotul de visine, productie proprie, a vrut sa fie de fapt o dulceata de visine fara adaos de zahar. De cativa azi, mama face dulceata de prune fara zahar (in care mai adauga bucati de nuca, cuisoare si anason), pe care o sterilizeaza foarte bine in borcane pentru pastrarea impecabila a consistentei si aromelor.

Anul trecut am facut pentru prima data dulceata de visine si de caise, fara zahar. La fel, fierte fructele in oala in suc propriu, fara adaos de zahar sau apa. Dulceturile au iesit mai mult sub forma unui compot mai dens, absolut delicios, pastrand aroma naturala a fructelor.

Variante de preparare. Pentru acest desert ciocolatos, visinele din compot pot fi inlocuite cu afine sau visine proaspte sau congelate, caz in care se mai adauga putina apa sau lapte vegetal. Eu personal prefer fructele congelate pentru ca astfel, folosind un robot de bucatarie de mare putere, obtin mult adorata i-n-g-h-e-t-a-t-a!

Citeste si Inghetata raw vegana: simpla si delicioasa!

Asa-i ca te-am convins sa incerci? Te-a inspirat una din retelele mele, scrie-mi! Sunt curioasa sa iti aflu experienta.


Cum ma poti intalni? Detalii program:

Ghidez sesiuni de practica Yoga cu grupul in fiecare zi de Luni (la Studio) si Marti (online).

Pentru sesiuni individuale 1:1, acestea sunt disponibile prin programele Yoga si Dezvoltare personala si Nutritie si Mod de viata sanatos.


Mirela Ivaz este profesoara de Yoga (RYT-500) si Well-Being Coach. Este certificata in India de catre Yoga Alliance si STED Council. Din 2015, preda Yoga si organizeaza tabere si evenimente pentru promovarea unui mod de viata sanatos si echilibrat. Mirela imbina metodele traditionale, adaptate nevoilor actuale, cu instrumentele moderne pentru dezvoltare personala, prin calitatea ei de Consilier pentru Dezvoltare personala si Tehnician nutritionist, acreditata de ANC.

Hai sa ne conectam si pe Facebook si Instagram.

Ma gasesti si pe YouTube.

Lasati un comentariu