Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Confotul regasit intr-un bol cu supa crema de dovleac!


Supa crema de dovleac: aromata si reconfortanta

Sunt mare amatoare de supa crema de dovleac: cremoasa, aromata, usor de preparat.

Pentru acest sfarsit de saptamana am ales sa mai domolesc efectele zilelor reci de toamna tarzie oferindu-mi un bol cu supa usor aburinda. Culoarea vesela a dovleacului, parfumul sau suav, lichidul cald si catifelat care se preumbla prin gura…toate imi creaza o stare de confort, de liniste si siguranta.

Reteta este simpla. Pentru ca se prepara usor si rapid, supa crema de dovleac imi este o optiune la indemana si pentru masa de seara, atunci cand ajung acasa de la serviciu. Curat rapid legumele, le pun la fiert, ma duc sa ma schimb si mai aranjez nitel prin casa, insa nu prea mult pentru ca deja legumele sunt gata sa le pasez, mixez totul, condimentez…et voilà, cina e servita, burtica e fericita!

Asa-i ca te-am convins sa incerci? Afla mai jos ingredientele de care ai nevoie si modul de preparare.

Ingrediente

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente, potrivite pentru aprox. 3 portii:

  • 500-600 g dovleac placintar
  • Un morcov mare sau doi mai micuti
  • Un cartof de marime medie
  • O ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • O bucatica de ghimbir, cam cat degetul mare pana la prima falanga/cat o cireasa mai carnoasa
  • 2-3 linguri de ulei presat la rece
  • O lingurita cu sare de mare sau de roca nerafinata
  • Piper, boia de ardei iute, oregano

Modul de preparare

Lucrurile se desfasoara in felul urmator.

Pun la fiert apa intr-o oala plina pe jumatate. Legumele (dovleac, morcov, cartof, ceapa) le curat de coaja si in afara de ceapa, restul le tai bucati mai mari si le adaug in oala. Apa este doar atat cat sa le acopere. Dupa aproximativ 20 de minute verific si imi dau seama ca legumele au fiert daca le pot strapunge decent cu furculita.

Aici, ca o paranteza, evit sa fierb legumele pana scot din ele si ultima ramasita de savoare; prefer astfel sa le las sa isi pastreze o parte din consistenta tare.

Revenind… O data ce legumele au fiert dupa placul meu, trag oala de le foc si incep sa le mixez. Adaug sarea, piperul, oregano, boiaua de ardei, uleiul. Adaug usturoiul si ghimbirul taiate rondele sau bucatele mici. Si mai mixez putin pana ma asigur ca toate ingredientele sunt bine omogenizate.

Acum, supa crema de dovleac in principiu este gata. Din experienta, mi s-a intamplat sa mi se para ca supa este mai gustoasa daca o las sa sada jumatate de ora, sa se imbine mai bine gusturile si aromele. E dupa pofta si rabdarea fiecaruia aici.

Optiuni de servire

Cu valoare adaugata, la supa crema de dovleac pot opta pentru:

  • Seminte de dovleac incinse usor intr-o tigaie
  • Alge Dulse. Eu folosesc varianta uscata si conservata in sare de mare. Daca le folosesc, reduc sau elimin sarea mentionata anterior.
  • Crutoaneee!!!!! Din paine cu faina integrala, bineinteles. De regula fac o portie mai mare de crutoane o data si imi ajunge…ceva timp.

Crutoanele le prepar in felul urmator. Tai painea cubulete pe care le intind in tava mare de la cuptor. Pisez bine 2 catei de usturoi, impreuna cu o lingurita de cimbru, piper, boia de ardei iute (da, ai ghicit!…imi place iute!), adaug o lingurita de ulei pentru preparare termica si 4-5 linguri cu apa. Stropesc si imprastii amestecul lichid peste bucatele de paine, le mai amestec sa se patrunda bine cu arome si le bag la cuptor pana cand se usuca sau incep sa se rumeneasca.


Ce alte preparate culinare iti plac, cu legume sau fructe in culori vii?


Detalii program cursuri si evenimente in perioada urmatoare

Ghidez sesiuni de practica Yoga cu grupul in fiecare zi de Luni (la Studio) si Marti (online).

Pentru sesiuni individuale de consiliere, acestea sunt disponibile prin programele Yoga si Dezvoltare personala si Nutritie si Mod de viata sanatos.


Mirela Ivaz este profesoara de Yoga (RYT-500) si Well-Being Coach. Este certificata in India de catre Yoga Alliance si STED Council. Din 2015, preda Yoga si organizeaza tabere si evenimente pentru promovarea unui mod de viata sanatos si echilibrat. Mirela imbina metodele traditionale, adaptate nevoilor actuale, cu instrumentele moderne pentru dezvoltare personala, prin calitatea ei de Consilier pentru Dezvoltare personala si Tehnician nutritionist, acreditata de ANC.

Hai sa ne conectam si pe Facebook si Instagram.

Ma gasesti si pe YouTube.

Lasati un comentariu