CalatoriiVideo

Pe urmele dacilor: Traseu Vf. Omu prin Valea Obarsiei | VIDEO

Aici poti spune ca pasesti pe urmele dacilor, totul iti pare pastrat neschimbat din vremuri ancestrale. Afla detaliile de traseu catre Vf. Omu prin Valea Obarsiei si descopera tabloul spectaculor al naturii (video).


Pe urmele dacilor: Traseu Vf. Omu prin Valea Obarsiei | VIDEO

Traseul este de dificultate medie, probabil cel mai usor de abordat pentru a ajunge la Cabana Omu si respectiv Vf. Omu (asta excluzand telecabina).

Peisajul este unul alpin, brazdat in traseu de multe pârâiaşe, caderi de apa si turme de animale (cai, vaci, oi).

Daca te gandesti sa iti aduci copiii pe acest traseu, sa stii ca este accesibil si pentru ei, in conditii de vreme prielnica, echipament adecvat si mai mult timp la dispozitie.

Daca timpul iti permite, acum sau la o revenire a ta in zona, iti recomand sa intri si sa vizitezi Pestera Ialomitei, cu schitul ce te intampina la intrare. Pestera Ialomitei Iti ofera privelisti fascinante; ai sentimentul ca patrunzi in maruntaiele pamantului parcurgandu-i suita de cotloane, treceri si galerii.

DETALII traseu

Cum ajungi la punctul de plecare in traseu?

Fie ca vii dispre Targoviste sau Sinaia pe DN71, urmezi indicatorul Hotel Pestera care te desprinde de drumul national si te introduce pe tronsonul TransBucegi spre Cabana Cuibul Dorului – Cabana Dichiu – Cheile Zanoagei – Lacul Bolboci (cu cabana Bolboci si barajul Ialomitei) si intr-un final triumfal, Manastirea Pestera Ialomitei si putin mai sus, Hotel Pestera.

Cum este traseul?

De la Hotel Pestera, urmezi marcajul cu banda albastra spre Vf. Omul si te tii de drum. Nu ai cum sa te ratacesti. Traseul este bine marcat, iar cararea batatorita (cand zapada este topita).

Traseu de dificultate medie, rezerva-ti 5-6 ore dus-intors sa il parcurgi.

Te invit sa surprinzi in imagini frumusetea Bucegilor si a traseului spre Varful Omu!

Iti doresc drumuri senine!
Mirela Ivaz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *