Gazpacho pentru zilele fierbinti. Afla care-i sunt beneficiile uimitoare!
Originară din Spania si apropiatul său vecin, Portugalia, gazpacho este o supă din legume crude si care se consumă rece.
Este bogata in vitamine, răcoroasă si revigorantă.
Am fost uimită si in acelasi timp incantată să aflu că publicatia stiintifică Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases (n. t. Nutritie, Metabolism si Boli Cardiovasculare) a citat un studiu despre beneficiile consumului de gazpacho.
Acest lucru se datorează faptului că ingredientele cu care se face gazpacho sunt responsabile pentru prevenirea bolilor, ceea ce te face sa te simțiți bine in interior și să arati bine in exterior.
1. Gazpacho mărește apărarea organismului și previne răceala.
Gazpacho conține vitaminele A, E și C, în principal în roșii, care protejează corpul de raceala. Usturoiul este unul din ingredientele gazpacho. Usturoiul acționează ca un antibiotic natural care ajută la creșterea rezistenței organismului împotriva bacteriilor și a virușilor.
2. Gazpacho previne hipertensiunea arterială.
Gazpacho are un efect vasodilatator care ajută la controlul tensiunii arteriale.
3. Gazpacho încetinește procesul de îmbătrânire.
Proprietățile antioxidante ale gazpacho, cum ar fi licopenul din tomate și vitamina C, reduc acțiunea radicalilor liberi. Gazpacho este formula optima împotriva ridurilor și a petelor cutanate produse de îmbătrânire.
4. Gazpacho te ajută să pierzi in greutate.
Este un fel de mâncare nutritive cu valoare caloric scăzută, care satisface foamea și este bogată în fibre, ceea ce facilitează tranzitul intestinal și eliminarea toxinelor.
5. Gazpacho hidratează corpul.
Gazpacho este o băutură izotonică cu un conținut mare de săruri minerale și apă. Rămâi hidratat/ă pentru a elimina oboseala, ajuta digestia și pentru a îmbunătăți rezistenta corpului.
In plus, castigi timp prin prepararea acestei supe. Iti ia numai 10-20 de minute “gătirea” si iti si lasă bucătăria curată!
Ingrediente:
Reteta pentru 4-5 portii:
– 1 kg rosii bine coapte,
– 2 castraveti,
– 1 ardei ,
– 1 ceapa marime medie,
– 2 catei de usturoi,
– 1 ardei iute,
– 1 legatura de patrunjel
– sare, ulei masline.
Toate blenduite. Se consuma rece!!
***
Ce alte preparate culinare iti plac care conțin legume și fructe in multime de culori vii?
***
Rezarva-ti un weekend pentru a aplica practic si afla cum mancarea vegana, sucurile naturale si superalimentele iti pot energiza viata si relatiile!
In perioada 1-3 septembrie are loc Editia 4
Iti sunt alaturi,
Mirela Ivaz
Yoga Teacher & Ayurveda Lifestyle Counselor
E-mail: contact@ivaz.ro