Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Exerseaza respiratia abdominala pentru a calma sistemul nervos (nervul vag) si reduce efectele stresului negativ. Deopotriva, respiratia abdominala amplifica procesul de oxigenare la nivel celular si eliberarea compusilor reziduali, ceea ce se traduce in corp prin regenerare si vitalitate.


 

In cursul unei zile respiri, in medie, de 23.000 de ori. De ce nu te-ai preocupa sa ai o respiratie corecta, care sa iti vina in propriul sprijin?

Respiratia se intampla de obicei de la sine. Cand respiri, celulele sanguine primesc oxigen si elibereaza compusi reziduali, intre care dioxidul de carbon. Respiratia incorecta conduce la deranjarea proceselor naturale de asimilare si eliminare care sunt intretinute in corp prin respiratie. Astfel, alterarea schimbului eficient de oxigen si dioxid de carbon poate contribui la starile de anxietate si panica, oboseala, neclaritate sau ceata mentala, tensiune musculara, precum si la alte turburari fizice si emotionale. Aceste efecte sunt accentuate de regula de respiratia la nivelul toracelui, intalnita la majoritatea oamenilor.

Respiratia abdominala (sau diafragmatica) are efectul de a stimula sistemul nervos parasimpatic, responsabil de reglarea batailor inimii, a fluxului sanguin, a respiratiei si a digestiei. Respiratia abdominala te va sprijini sa ai o abordare mai sanatoasa la viata, dandu-ti voie sa gestionezi mai eficace raspunsul lupta sau fugi (raspunsul acut la stres) in situatiile care te vor solicita mental sau fizic.

Astfel, o modalitate de a transforma reactia la stresul cotidian este sa invatam sa respiram in abdomen, in loc de a respira in piept (torace). Respiratia abdominala stimuleaza nervul vag, nerv care porneste de la creier si ajunge la gat, plamani, stomac, pana jos la colon. Creand un efect benefic asupra nervului vag, raspunsul in corp este relaxare, reducerea ritmului cardiac si a tensiunii arteriale, normalizarea senzatiei de foame, reducerea nivelul de stres resimtit.

Exerseaza respiratia abdominala | VIDEO | 7 minute

Daca nu esti familiarizat cu respiratia abdominala, exerseaza alaturi de mine aceasta tehnica de respiratie. Odata ce deprinzi tehnica, continua sa o exersezi peste zi, in reprize de 3-10 minute. 

 

 


 

Pentru sesiuni individuale 1:1, acestea sunt disponibile, prin programele Yoga Sesiuni Private si Consiliere Nutritie si Mod de Viata Sanatos.

 


 

IȚI SUNT ALĂTURI!

Sunt Mirela Ivaz, sunt Consilier pentru dezvoltare personala, Trainer si Consultant nutritionist (acreditare ANC), profesoara de Yoga 500-hours RYT, Ayurveda Practitioner si Integrative Yoga Therapy.

Sunt certificata in India de catre Yoga Alliance si STED Council. In Nepal am deprins arta meditatiei de la calugarii budisti, in manastire.

Din 2015, predau Yoga si organizez tabere si evenimente pentru promovarea unui mod de viata sanatos si echilibrat. Imbin folosirea metodelor traditionale, adaptate nevoilor actuale, cu instrumentele moderne pentru dezvoltare personala.

Lasati un comentariu