fbpx
MeditatieRelaxareSanatateSpiritualitateStil de viataVideoYoga

Respiratie pentru energie, minte clara si radianta – Tehnica Kapalbhati | VIDEO

Aceasta tehnica de respiratie – Kapalbhati – creaza un puternic efect de purificare in corp prin exercitiul controlat al respiratiei, energizeaza, activeaza metabolismul si focul digestiv. Incearca aceasta tehnica de respiratie pentru energie, minte clara si radianta.


Respiratie pentru energie, minte clara si radianta – Tehnica Kapalbhati

Plamanii sunt unul din cele patru sisteme naturale ale organismului de purificare si eliminare a reziduurilor din corp. Aerul alimenteaza si intretine arderile in corp, functiile celulare si metabolismul. Aerul este deopotriva calea prin care intretinem energia prana in corp. Calitatea energiei prana defineste starea noastra de sanatate fizica sau mentala. Astfel, ne va interesa daca prana circula liber in corp si este regenerata, sau dimpotriva este restrictionata sau blocata.

Kapalbhati este in esenta una din cele sase kriya cunoscute, adica este o tehnica de curatare care sprijina eliberarea aerului si substantelor toxice, reziduale din corp. Kapalbhati poate fi vazut ca un exercitiu: implica adoptarea unei anumite posturi, in timp ce realizezi procesul controlat de respiratie.

Kapalbhati se traduce prin frunte stralucitoare si tocmai acesta este efectul creat prin practica sa: o frunte care straluceste nu doar din exterior, ci si un intelect care devine mai ascutit si rafinat.

Beneficiile Respiratiei prin tehnica Kapalbhati

1. Creste metabolismul si sprijina pierderea in greutate

2. Curata nadis-urile (canalele subtile de energie)

3. Stimuleaza organele abdominale si le normalizeaza functionarea

4. Imbunatateste circulatia sangelui si aduce stralucire fetei si ochilor

5. Imbunatateste functionarea tractului digestiv, absorbtia si asimilarea nutrientilor

6. Elimina disconfortul digestiv (balonare, constipatie, aciditate gastrica, crampe intestinale) si creaza un abdomen plat si fem

7. Fortifica plamanii si creste capacitatea pulmonara

8. Energizeaza sistemul nervos si regenereaza celulele creierului

9. Calmeaza mintea, imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare

10. Recompense spirituale: sprijina armonizarea chakra-s si atingerea unei stari de constientizare mai inalta si mai rafinata.

Respiratie pentru energie, minte clara si radianta – Tehnica Kapalbhati | VIDEO | 5 minute


Pentru sesiuni individuale 1:1, acestea sunt disponibile online, prin programele de consiliere Yoga si Dezvoltare personala si Nutritie si Mod de viata sanatos.


Anul acesta Weekend-ul de relaxare si revitalizare, editia cu nr. IX, va avea loc la munte, in perioada 24-27 iunie. Locatia este aleasa, se afla la 180 km de Bucuresti, in zona Rucar-Bran. Afli in link toate detaliile pentru a te putea inscrie si a-ti rezerva locul! Locurile sunt limitate si se ocupa in ordinea inscrierii!


Mirela Ivaz este profesoara de Yoga (RYT-500) si Well-Being Coach. Este certificata in India de catre Yoga Alliance si STED Council. Din 2015, preda Yoga si organizeaza tabere si evenimente pentru promovarea unui mod de viata sanatos si echilibrat. Mirela imbina metodele traditionale, adaptate nevoilor actuale, cu instrumentele moderne pentru dezvoltare personala, prin calitatea ei de Consilier pentru Dezvoltare personala si Tehnician nutritionist, acreditata de ANC.

Hai sa ne conectam si pe Facebook:
www.facebook.com/ivaz.ro

Instagram:
www.instagram.com/mirela.ivaz

Ma gasesti si pe YouTube:
www.youtube.com/channel/UC9wyAIlClyI9eqqxUnhBo1Q

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *