Dezvoltare PersonalaSpiritualitateStil de viata

Intentia mea cea mai inalta pentru anul 2019

Cum stiu ce sa imi doresc pentru mine incat sa ma puna in valoare, sa imi serveasca propriului sentiment de a ma simti bine in propria piele si, prin extensie, in lume? Si, mai ales, cum sa pun in practica? Afla inspiratia mea pentru inceput de An Nou si da-ti voie sa te lasi ghidat(a) in alegeri de lucrurile pe care le iubesti!


Intentia mea cea mai inalta pentru anul 2019

Calea de la starea de nemultumire la momentul “Mi-a ajuns!”, “Pana aici!”, “M-am saturat!”

De multe ori, in dialogul cu noi insine sau cu cei apropiati, ne referim la lucrurile pe care nu le mai dorim in viata noastra, de care ne-am saturat sa le mai toleram sau lucruri despre care descoperim ca nu ne mai servesc, desi continuam sa ramanem agatati cu ele. Ne plangem nemultumirea si mai putin decidem sa luam atitudine pentru schimbare. “Mi-a ajuns!”, “Pana aici!”, “M-am saturat!” sunt expresii care adesea insotesc momentul in care simtim ca putem avea (din nou) control asupra vietii personale. Mi-a ajuns sa ma simt vinovata. M-am saturat sa ii las pe ceilalti sa profite de mine. M-am saturat sa ma simt inferior, neimportant. Mi-a ajuns sa imi fie teama. Mi-a ajuns sa nu am incredere in abilitatile personale. M-am saturat sa ma pun mereu pe ultimul plan. In acest moment ne dam seama ca, chiar daca nu ne convine situatia actuala, avem totusi control asupra propriei persoane si ne sta in putere sa facem alegerile necesare pentru a modela realitatea personala.

Acesta este momentul in care alegem sa facem schimbari in ceea ce priveste stilul de viata. Acesta este momentul in care relatiile se formeaza, se consolideaza sau se rup. Acesta este momentul in care se cauta un nou loc de munca si in care se afla ce este respectul, aprecierea si iubirea pentru Sine. Acesta este momentul in care incepem sa ne simtim liberi.

 

Momente ca acestea pot veni oricand in decursul anului (si al vietii). Dificultatea pe care o intalnesc la multe dintre persoanele cu care lucrez, este … iesirea din matricea propriilor limitari, convingeri si comportamente limitatoare (insusite prin experientele personale “nereusite”, impuse de familie sau de societate). Cum stiu ce sa imi doresc pentru mine incat sa ma puna in valoare, sa imi serveasca propriului sentiment de a ma simti bine in propria piele si, prin extensie, in lume? Si, mai ales, cum sa pun in practica? Ii insotesc in acest demers pe cei care aleg sa fie alaturi de mine, atat prin cunostintele si experienta directa impartasite pe canalele online (Blog, Facebook, Youtube), cat si prin activitatile si programele pe care le dezvolt.

Exersarea sentimentului de marire

Ce ma inspira sa iti scriu acest mesaj este acel sentiment de marire pe care ti-l doresc sa il manifesti cat mai mult in noul an 2019. Este sentimentul de marire caruia, la randul meu, aleg sa ii dau voie sa fie cat mai mult prezent in viata mea. Este insasi intentia mea cea mai inalta pentru anul 2019, pe fundamentul careia dau voie ca toate celelalte lucruri sa se exprime in viata mea.

Daca de multe ori am fost coborati, condamnati sau judecati pentru alegerile si faptele noastre (de catre familie, prieteni, cunostinte, societate) si, mai mult de atat, ne-am dat voie noua insine sa ne coboram in proprii ochi (prin auto-condamnare, auto-critica, auto-invinuire, auto-sabotaj, influente exterioare noua),

exerseaza in anul 2019 sa te iubesti si sa iubesti lucrurile pe care le doresti, incat dragostea ta pentru ele sa le atraga catre tine.

In anul 2019 indrazneste sa te pui pe tine pe primul loc, maretia a Ceea ce Esti Tu cu Adevarat si lasa-te ghidat – prin ceea ce incerci sa faci sau experienta pe care cauti sa o traiesti – de alegerea lui Cine Vrei Tu sa Fii! Aceasta nu inseamna a fi ceea ce unii numesc “egoism” – inseamna a fi constient de sine.

Aminteste-ti – cat mai des – sa iubesti, si fa-o!

Te invit sa reflectezi asupra urmatorului mesaj, extras din cartea lui Neale Donald Walsh – Conversatii cu Dumnezeu, mesaj care pentru mine a rezonat extrem de puternic, drept pentru care l-am considerat raspunsul chemarii mele si l-am ales sa fie Intentia mea cea mai inalta pentru anul 2019, intentie care sa imi ghideze toate celelalte alegeri.

 

Exerseaza, spunand urmatoarele cuvinte de zece ori in fiecare zi:

MA IUBESC PE MINE!

IUBESC SEXUL

IUBESC BANII

IUBESC PUTEREA

IUBESC GLORIA

IUBESC FAIMA

IUBESC SUCCESUL

IUBESC VICTORIA

IUBESC PREAMARIREA CELORLALTI

IUBESC SA FIU MAI BUN(A)

IUBESC SA AM MAI MULT

IUBESC SA STIU CUM

IUBESC SA STIU DE CE

IUBESC SA IL CUNOSC PE DUMNEZEU

Nu-i asa ca-i interesant? Toata viata voastra ati fost invatati sa va simtiti vinovati pentru

LUCRURILE PE CARE LE DORITI CEL MAI MULT

Dar adevar va spun Eu voua: iubiti, iubiti, iubiti lucrurile pe care le doriti, intrucat dragostea voastra pentru ele e cea care le atrage catre voi. Aceste lucruri formeaza insasi viata. Cand le iubiti, iubiti viata! Cand declarati ca le doriti, anuntati ca alegeti tot binele pe care viata vi-l poate oferi! Alegeti deci sexul – tot sexul pe care il puteti obtine! Si alegeti puterea – toata puterea pe care o puteti aduna! Si alegeti faima – toata faima la care puteti ajunge! Si alegeti succesul – tot succesul pe care il puteti capata! Si alegeti victoria – toata victoria pe care o puteti trai ca experienta!

Dar nu alegeti sexul in locul dragostei, ci ca pe o sarbatorire a ei. Si nu alegeti puterea asupra altora, ci puterea impreuna cu ei. Si nu alegeti faima ca un scop in sine, ci ca pe un mijloc de a ajunge la o finalitate mai inalta. Si nu alegeti succesul in detrimentul altora, ci ca  pe un instrument prin care sa ii ajutati pe ceilalti. Si nu alegeti victoria cu orice pret, ci victoria care nu-i costa nimic pe ceilalti, ba chiar le aduce si lor un castig.

Dati-i inainte si alegeti preamarirea celorlalti, dar considerati-i pe toti ca pe fiinte asupra carora voi va puteti revarsa intreaga preamarire, si faceti-o! Dati-i inainte si alegeti sa fiti mai buni; dar nu mai buni decat altii, ci mai buni decat ati fost inainte. Dati-i inainte si alegeti sa aveti mai mult, dar numai pentru ca, in felul acesta, sa aveti mai mult de daruit. Si, da! Alegeti “sa stiti cum” si “sa stiti de ce” – astfel incat sa puteti impartasi cu ceilalti toata cunoasterea voastra.

Si, mai presus de orice, alegeti sa IL CUNOASTETI PE DUMNEZEU.

De fapt, ALEGETI ACEASTA IN PRIMUL RAND, iar toate celelalte vor veni de la sine.

 

Considera aceasta ca pe o practica simpla ce iti va servi in beneficiu o data cu exersarea ei. Aminteste-ti ca alinierea la fluxul vietii este un scop suprem, intrucat uneste in armonie trupul, mintea si sufletul. Aceasta stare de unitate (recunoscuta ca unitate minte – trup – spirit sau gand – cuvant – fapta sau supraconstienta – constienta – subconstienta sau Adevarul Trinitatii, Dumnezeu Fiul – Dumnezeu Tatal – Sfantul Duh) este ceea ce fiecare aspect al sinelui doreste mai adanc.


Ramai la curent cu ceea ce pregatesc nou pentru tine, accesand calendarul de evenimente si inscrie-te pentru sedintele saptamanale de yoga:
Calendar Evenimente – Mirela Ivaz

Pentru sedintele individuale de consiliere Yoga si Ayurveda, afla mai multe aici:
Activitati, Programe si Proiecte – Mirela Ivaz

Adauga te rog aceasta adresa ( contact@ivaz.ro ) in lista ta de contacte pentru a te asigura ca mesajele mele vor ajunge in casuta ta postala si de acum incolo si nu vor fi sterse din greseala.

Iti sunt alaturi,
Mirela Ivaz

Hai sa ne conectam si pe Facebook:
https://www.facebook.com/ivaz.ro

Acum ma gasesti si pe YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UC9wyAIlClyI9eqqxUnhBo1Q

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *