SportStil de viataVideo

Flexibilitate si tonus fizic prin YOGA | VIDEO

Petreci mult timp așezat in fata unui calculator, la birou sau in mașină? Sau activitatea ta obisnuită te tine multe ore in picioare? Cata durere exista in corpul tau? Si cata atentie ii dai? Descopera prin acest articol mesajele cu care vin senzatiile si/sau starile de rigiditate si inflexibilitate si cum sa inveti sa le abordezi. Acest articol este insotit de solutii practice, la indemana.


Flexibilitate si tonus fizic prin YOGA | VIDEO

Rigiditatea și inflexibilitatea pe care le reții în corp sunt doar simptome ale rezervorului de durere din țesuturi. Recunoașterea și confruntarea fricii și a durerii sunt necesare pentru ca schimbarea să aibă loc. Trucul este de a învăța cum să le abordezi și sa le dizolvi fără să cauzezi mai multa trauma.

Cum (re)înveți sa relaxezi, sa destinzi mintea, corpul?

Cauta răspunsul in relația pe care o ai cu Respirația. Prin mecanismul Respirației, Relaxarea se întâmplă.
Cauta răspunsul in relația pe care o ai cu Respirația. Prin mecanismul Respirației, Relaxarea se întâmplă.
Pe măsură ce te întinzi și ajungi la primul nivel de rezistență, fa o pauză: inspira adânc și lent, si imaginează-ți cum conduci suflul respirației pana în țesuturile unde se simte durerea contracției. Conștient de tensiunea prezentă în întregul corp, lasă următorul expir sa fie adânc și lent, și permite ca o data cu acesta corpul sa se destindă, asemenea aerului care se scurge dintr-un balon; apare astfel o relaxare a rezistentei si a tensiunii. Dacă întinderea nu este la limita și respirația este potrivită, reușești sa produci o eliberare care te conduce spre o întindere și mai profunda. Fără a forța, fără a lupta și a strânge, ci pur și simplu, dând drumul … eliberand, relaxand.

Restiratie si miscare constiente aduse prin practica Yoga

Aceasta practica Hatha Yoga este conceputa pentru a te sprijini sa eliberezi stresul și sa relaxezi tensiunea musculara, construind în același timp forta fizica si tonus mental. Este potrivita atunci cand iti dorești sa relaxezi si sa revigorezi mintea si corpul.


Ramai la curent cu evenimentele pe care le organizez (ateliere, tabere de weekend…) si programul pentru yoga, pe care le afli ușor pe facebook cu Like/Follow Mirela Ivaz. Pentru a fi sigur ca mesajele ajung la tine, inscrie-te pe blog www.ivaz.ro si pe canalul youtube Mirela Ivaz, pentru a primi pe email anunțul noilor apariții (articole, filmări) pentru tot ce tine de yoga, sănătatea emoțională, alimentație, călătorii in locuri autentice.


P. S. Te interesează un anumit aspect din viata ta si iti dorești sa afli cum yoga sau alimentația te pot sprijini? Scrie-mi pe contact@ivaz.ro.
P.P.S. Dacă te-ai bucurat de primirea acestor informații, le consideri utile si te poți gândi la cineva care sa le primească, impartasaste-i!

Cu mult drag, zile senine îți doresc!

Mirela Ivaz
Wellness Coach & Yoga Teacher 500-RYT (India)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *