Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Stresul este ceva ce nu putem evita complet. In doze de scurta durata, stresul poate fi util. Insa, ce ne facem atunci cand traversam perioade mai lungi si mai intense de stres, incat ne simtim coplesiti, discernamantul nostru este afectat si ne este dificil sa intrezarim noi solutii si posibilitati?

Insoteste-ma in aceasta practica Yoga Anti-stres atunci cand te simti coplesit/a de efectele stresului si iti doresti o stare de usurare, o pauza. Te invit, pentru 35 de minute, sa petreci constient timp cu tine insuti/insati, lasandu-te ghidat/a in practica yoga, si ii vei cunoaste beneficiile: te simti mai bine, iti privesti problemele dintr-o alta perspectiva, le preiei mai usor, le afli mai usor solutie!


Anti-stres Yoga: Elibereaza stresul si anxietatea prin Yoga | Video 35 minute

Asa cum inteleg eu lucrurile, stresul este ceva ce nu putem evita complet. Face parte din viata noastra si ne-a definit existenta de-a lungul mileniilor de evolutie umana. Stresul de scurta durata poate fi, de fapt, util si necesar in anumite situatii, insa stresul pe termen lung ar trebui sa ne ridice semnale de avertizare. Daca ne aflam in cel de-al doilea caz, ce putem face, este sa constientizam situatia prin care trecem si felul in care o lasam sa ne afecteze, sa cerem sprijin si sa apelam la modalitati prin care putem “imblanzi” reactia la stimuli si factorii de stres.

Ce este nevoie sa stim este ca stresul prelungit are impact fizic, emotional si mental si poate afecta totul, de la somn, digestie, libidoul, la relatia cu noi insine si cu cei din jurul nostru.

Masajul, baile cu uleiuri aromatice, ascultarea unei melodii placute intr-o atmosfera relaxanta, o conversatie purtata cu persoana draga sunt cateva dintre cele mai simple modalitati prin care putem reduce impactul adus de situatiile stresante. La fel, Yoga poate fi un instrument excelent, de sprijin eficient in perioadele de stres.

Yoga nu poate oferi un remediu pentru problemele vietii, insa reprezintă o metoda dovedita pentru a face fata acestor situatii.

Swami Satyananda Saraswati

Importanta grijii pentru sine

Cu totii ne dorim sa ne simtim bine. Din fericire, putem schimba modul in care ne simtim in doar cateva momente, prin reconectarea cu noi insine. Totul incepe cu schimbarea mentalitatii noastre de la auto-critica si auto-invinovatire la auto-ingrijire.

Observ atat de mult in randul celor cu care vin in contact, cum ritmul de viata rapid si solicitant ii aseaza aproape constant in modul de “a face” si de “a produce”. Se simt coplesiti de un sentiment al vinovatiei, al nemultumirii de sine, al faptului ca ceea ce fac sau detin nu pare a fi indeajuns … si atunci forteaza si mai mult, crescand miza si “luptand” tot timpul.

Chiar si ceea ce intelegem prin grija pentru sine devine deformata de cele mai multe ori, atunci cand alegem sa credem ca a fi stresat este un semn al muncii grele pentru implinirea obiectivelor. Imi place sa cred ca lucrurile in viata nu devin mai bune atunci cand suntem tensionati.

Solutia este simpla, desi uneori poate fi dificil de retinut si de aplicat pentru ca ne indeamna la crearea de noi obiceiuri si crearea de noi optiuni pentru a raspunde situatiilor stresante din viata noastra:

incetineste, relaxeaza, reconecteaza-te cu tine insuti/insati.

Prin aceasta abordare cream spatiul in corpul si mintea noastra pentru a simti si, totodata, mentalitatea potrivita pentru a raspunde la ceea ce ne inconjoara in modul cel mai valoros si benefic pentru sine. Imi place sa folosesc meditatia si practica Yoga pentru a ma regasi intr-o stare de usurinta – sufleteasca, mentala, fizica – sa ma bucur de sustinerea corpului si deschiderea mintii noilor posibilitati si intelesuri, sa-mi privesc viata cu recunostinta.

Alatura-te si da-ti voie sa te simti mai bine acum!

Anti-stres Yoga: practica yoga ghidata | Video 35 minute

Insoteste-ma in aceasta practica Yoga atunci cand te simti coplesit/a de efectele stresului si iti doresti o stare de usurare, o pauza. Da-ti voie pentru 35 de minute sa lasi deoparte stresul, problemele de acasa si de la serviciu, grijile ce te apasa, sa te distantezi putin de ele. Te invit sa petreci constient timp cu tine insuti/insati, lasandu-te ghidat/a in practica yoga, si ii vei cunoaste beneficiile: te simti mai bine, iti privesti problemele dintr-o alta perspectiva, le preiei mai usor, le afli mai usor solutie!

Un sfat simplu este sa iti dai voie sa te misti in modul care este cel mai potrivit pentru tine. Nu iti face griji cu alinierea in postura ca aspect final. Trateaza postura ca un punct de referinta arbitrar. Fiecare moment este la fel de important: mentinerea posturii, la fel ca si tranzitiile. Lasa inspirul sa te umple (narile, plamanii, intregul trup si mintea), creand spatiul. Da voie expirului sa te relaxeze si sa te miste, literalmente, fizic si emotional.

Împărtășește-mi cum te-a inspirat aceasta secventa yoga, ce ti-a adus nou, precum si provocările pe care le-ai întâmpinat.

Namaste!

Mirela Ivaz

Yoga Teacher & Ayurveda Lifestyle Counselor

P. S. Te interesează un anumit aspect din viata ta și îți dorești sa afli cum yoga sau alimentația te pot sprijini? Afla mai multe AICI sau scrie-mi pe contact@ivaz.ro.

P.P.S. Dacă te-ai bucurat de primirea acestor informații, le consideri utile și te poți gândi la cineva care sa le primească, impartasaste-i!

Lasati un comentariu