O reteta delicioasa, cu spanac si tofu, pe care am adaptat-o dupa ce am mancat cu pofta o torta di spinaci intr-o osteria din Venetia. Incearc-o si tu!
Placinta cu spanac si tofu – Reteta de post
Inca mai este spanac pe tarabele din pietele traditionale. Verde, gras, frumos, viguros. Adaug spanac in salatele de cruditati, fie folosesc sucul de spanac pentru a prepara un delicios smoothie cu banane, cacao pudra, afine si seminte de chia.
Nu mi-a placut defel spanacul gatit, valabil si pentru mancarea de urzici care este in schimb una din preferatele mamei. Eu am ramas la varianta cruda a spanacului, asta pana cand o ‘torta di spinaci’ mi-a atras atentia din spatele geamului unei ‘osteria’ din Venetia. A fost dragoste… la prima degustare.
Asemenea senzatii gustative meritau repetate, asa ca m-am pus in executie. Reteta de mai jos e adaptata preferintelor mele, prietenii si familia apreciind rezultatul.
Reteta pentru placinta cu spanac si tofu
Ingrediente:
- Un set de foi de placinta cumparate din comert. Am facut o data reteta cu foi de placinta preparate in casa de mama, au dat gust aparte si fragezime placintei, insa discutam deja despre alta reteta
- 600 grame spanac proaspat, spalat, curatat.
- 400 grame tofu. Eu folosesc doua pachete de tofu simplu de la Sanovita. Il prefer pe acesta in locul celui de la Inedit care este in saramura.
- 400 grame praz. Eu folosesc 2 praji mari
- 4-5 linguri de seminte de in rasnite, puse la inmuiat pentru 15 minute in 10 linguri cu apa.
- 4-5 linguri ulei pentru preparare termica
- 2 lingurite seminte de chimen
- Sare, piper
- O lingura ulei intr-o jumatate de ceasca de apa pentru uns foile de placinta
Mod de preparare
Incalzesc intr-o oala apa pana cand incepe sa fiarba si inchid focul. Cu o paleta cobor frunzele de spanac, pe rand, in oala cu apa fierbinte si le las pentru 2-3 secunde dupa care le scot. Las frunzele de spanac oparite la scurs si inainte de a le toca, le presez usor pentru a elimina excesul de apa. Prazul il tai rondele subtiri. Tofu il maruntesc intr-un castron cu ajutorul unei furculite – prefer sa am bucati mai mici si mai mari de tofu, de aceea nu il dau pe razatoare.
Proaspat scoasa din cuptor |
Pentru sedintele individuale de consiliere pentru Dezvoltare personala si Yoga, Nutritie si stil de viata, afla mai multe aici: Activitati si Programe
Iti sunt alaturi,
Mirela Ivaz
Hai sa ne conectam si pe Facebook:
www.facebook.com/ivaz.ro
Acum ma gasesti si pe YouTube:
www.youtube.com/channel/UC9wyAIlClyI9eqqxUnhBo1Q
Adriana
Este in saramura tofu de la Inedit,dar este cel mai delicios-scurs putin-personal,il ador pe cel cu ardei 🙂
Mirela
Da, da gust tofu de la Inedit in saramura, daca nu mai adaugi sare in rest. Mie imi place si cel afumat 😛
Claudia
Buna! ce prepar termic cu cele 4 5 linguri de ulei? Ma gandesc acum ca poate prazul? Prea tarziu… e la cuptor! sper sa nu iasa crocant!😭