ReteteStil de viata

Hidratarea: rasfat si ritual cu un Frappe Ice

Iaca, veni si vara pe la noi. Caldura mare, mon cher.

Tu cu ce te racoresti vara atunci cand vrei sa te rasfeti? Iti faci o limonada simpla cu miere sau adaugi turmeric, ghimbir, menta..? Preferi o bautura din boabe de catina zdrobite si indulcita cu miere? Sau iti prepari “apa vie” pe care o imbogatesti cu aromele tale preferate: petale de trandafir, felii de lamaie si de portocala, capsuni, muguri de brad…?

Variante de bauturi racoroase pentru hidratare sunt o multime, dupa inspiratia ta. Esti creatorul propriilor gusturi si intentii: hidratezi corpul si totodata hranesti simturile.

Cum faci atunci cand iti iei acel timp in care savurezi bautura ce tocmai ti-ai preparat-o? Cat de constient esti de ceea ce se intampla cu tine? Care este ritualul tau? Iti alegi paharul potrivit in care torni lichidul, nici prea incet nici prea grabit, te asezi pe scaun sau fotoliu si iti privestiatent si in liniste “creatia”. Inchizi ochii, ii cuprinzi cu narile mirosul. Indrepti paharul catre tine si iei prima gura. Percepi consistentalichidului, temperatura acestuia si cum aromele iti inunda gura. Si cu prima inghititura, lasi lichidul sa coboare inspre corp, il simti traversand zona gatului, a pieptului si ajunge in stomac. Iti spuica aceasta bautura vie este datatoare de sanatate, de vitalitate si cu fiecare urmatoare inghititura energia benefica patrunde si se raspandeste mai mult in corp, cuprinde si regenereaza fiecare molecula a corpului.

Mananca incet si mesteca bine: mesteca-ti sucul si bea-ti mancarea nu doar de dragul digestiei. Hranitul este un ritual magic, in care mancarea se transforma in sanatate, forta, vigoare. Incepe intr-o stare de armonie si orice faci va fi armonios pana la capat.
Inspiratia mea de astazi este o bautura Frappe Iceracoroasa si energizanta pentru care am folosit (pentru 2 portii):

      4 lingurite pudra de orz (folosesc Orzo: orz, cicoare, sfecla rosie)

      1 lingurita cacao pudra bio

      1 lingurita pudra de roscove (carob)

      1 varf de lingurita esenta de vanilie pisata

      ¼ lingurita scortisoara macinata fin

      Optional: ½ lingurita pudra de guarana/maca

      2 lingurite miere si/sau indulcitor de stevie

      6 cuburi de la gheata

Toate ingredietele le-am mixat bine in blender si uite ce a iesit.

Neaparat servit cu pai, intr-o stare de liniste, calm si cu atentia orientata constient spre simturi.

Invata sa controlezi lucrurile marunte si vei dobandi control asupra lucrurilor mari.


Despre mancatul constient astfel incat sa iti hranesti nu numai trupul (planul fizic) dar si corpul eteric (vital), astral (emotional), mental poti afli si experimentezi mai mult in

                                       Detalii eveniment: click aici.

Scrie-mi pe contact@ivaz.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *