Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Descopera aceasta reteta  de cartofi prajiti care s-a raspindit rapid intre vecinii, rudele si prietenii mei. Toti au ridicat in slavi acesti cartofi prajiti care se apropie atat de mult de gustul clasic, ba sunt chiar mai buni si mai sanatosi! Atentie: poate crea dependenta!


Cartofi prajiti la tava, cu sos de rosii

Reteta aceasta de cartofi prajiti a facut ravagii in familie, cu cativa ani in urma, cand mama ne-a facut, definitiv si irevocabil, supusi devotati ai bucatarelilor ei. Bine, acum serios: atat tata cat si cu mine eram demult dependenti de talentul de bucatar iscusit al mamei.

 

Atunci, reteta s-a raspandit rapid. Vecini, rude, prieteni, cunoscuti…toti au ridicat in slavi cartofii acestia care imitau atat de mult gustul de odinioara al cartofilor prajiti, ba erau chiar mai gustosi. In acel timp, se aflase deja ca multe prajeli sunt primejdioase pentru sanatate, incat aceasta noua reteta a venit ca o optiune salvatoare.

 

“Bine macar ca mai avem cartofii prajiti!”, imi marturiseau cativa vecini, nevoiti la recomandarea medicilor si amenintati de boli si greutate (in kilograme), sa adopte alternative mai sanatoase la meniul traditional.

 

 

Ingrediente pentru Cartofi prajiti la tava cu sos de rosii

Reteta este simpla! Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

 

Pentru cartofii prajiti:

 

  • 1 kg cartofi
  • 1-2 linguri malai de porumb
  • 1 lingura ulei pentru gatit
  • Sare dupa gust
  • Piper, boia de ardei dupa gust

 

Pentru sosul de rosii:

 

  • 2 rosii mari bine coapte
  • 1 lingurita ulei de masline (sau alt ulei virgin presat la rece: canepa, in, floarea soarelui)
  • Sare, dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi
  • Piper proaspat rasnit, dupa gust
  • O jumatate de ardei iute proaspat sau boia de ardei iute
  • Busuioc, oregano, cimbru uscate, dupa gust

Mod de preparare

Cartofii, curatati de coaja si spalati, ii tai felii “betisoare”, precum cartofii pai. Intr-un castron mare, cartofii se amesteca impreuna cu restul ingredientelor. Atentie, secretul este sa amesteci cu mana! Nu cu lingura, nu cu furculita! Nu ies bine altfel decat amestecati bine-bine cu mana!

 

Pe tava intinsa de cuptor, tapetata cu hartie de copt, asez frumusel si cu grija cartofii condimentati, incat sa fie intr-un strat destul de aerisit.

 

Ii var in cuptorul incins si urmaresc pana cand acestia devin rumeni (~40 min la 180ºC).

 

Cand cartofii sunt gata, ii rastorn foarte usor intr-un castron pentru servit, apucand de marginile foii de copt.

 

Sosul de rosii, pe cat de gustos, pe atat de rapid este! Toate ingredientele la blender…et voilà! Treaba-i gata!

 

Ei, cum sunt? Astept sa-mi spui cum ti-au iesit, cate zambete ai cules si cate burtici nesatule ai satisfacut!

 


 

Pentru sesiuni individuale 1:1, acestea sunt disponibile, prin programele Yoga Sesiuni Private si Consiliere Nutritie si Mod de Viata Sanatos.

 


 

IȚI SUNT ALĂTURI!

Sunt Mirela Ivaz, sunt Consilier pentru dezvoltare personala, Trainer si Consultant nutritionist (acreditare ANC), profesoara de Yoga 500-hours RYT, Ayurveda Practitioner si Integrative Yoga Therapy.

Sunt certificata in India de catre Yoga Alliance si STED Council. In Nepal am deprins arta meditatiei de la calugarii budisti, in manastire.

Din 2015, predau Yoga si organizez tabere si evenimente pentru promovarea unui mod de viata sanatos si echilibrat. Imbin folosirea metodelor traditionale, adaptate nevoilor actuale, cu instrumentele moderne pentru dezvoltare personala.

 

Comments

  • octombrie 6, 2016

    Super buni! Am intampinat o problema: mi s-au lipit de hartia de copt cartofii! 🙁

    reply
  • octombrie 16, 2016

    Ma bucur ca i-ai testat in varianta asta. De prins de hartia de copt…poate i-ai lasat sa se usuce ceva mai mult, sau a fost prea iute focul de dedesubt. Si la mine se mai lipesc cativa de obicei; ma ajut cu o furculita si ii trag usor de pe hartie – raman intacti 🙂

    reply

Lasati un comentariu