Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Descopera care sunt importanta si beneficiile unei pozitionari adecvate a corpului – static sau in miscare, si cum te sprijina dezvoltarea constiintei aliniamentului postural.


ANUNT! In weekend-ul 16-19 septembrie are loc editia nr. X a evenimentului Weekend de Relaxare si Revitalizare. Descopera locul pe care l-am ales, impreuna cu detaliile de program, inscrie-te si vino alaturi de noi!


Beneficiile aliniamentului postural in Yoga

Care este importanta aliniamentului postural?

Miscarile corpului nostru sunt rezultatul fortelor aplicate diferitelor parti ale corpului. Aliniamentul in postura ne permite sa ne deplasam corpul – si toate partile sale – in tandem.

In cele mai multe cazuri varsta, natura job-ului, greutatea corporala, conditia fizica, sechele mai vechi, sunt parte din factorii care conduc la accentuarea unei posturi defectuoase, dezvoltarea afectiunilor coloanei vertebrale, modificare structurala si reducerea mobilitatii corpului. Am scris aici despre felul in care o postura defectuoasa ne impacteaza calitatea vietii la nivel fizic, mental-emotional, energetic.

Yoga, prin complexul sau de tehnici posturale (Asana) si de respiratie (Pranayama), impreuna cu ghidarea oferita de un profesor de Yoga cu experienta, vor contribui la corectarea alinierii posturale a corpului si, de aici, reduce semnificativ conditiile nefavorabile de sanatate.

Dezvoltarea aliniamentului postural prin Yoga

O intelegere simpla a aliniamentului in Yoga se refera la modul in care ne pozitionam corpul pentru a obtine beneficiul deplin al posturii de yoga (Asana), fara a avea vreun disconfort sau riscul de a ne accidenta.

Unul dintre obiectivele sesiunii de practica Yoga este acela de a intari/tonifia muschii mai slabiti si de a destinde muschii rigizi si contractati.

Beneficiile pe care le poti obtine prin dezvoltarea unui aliniament postural corect in practica Yoga

1. Reduce riscul de accidentare sau ranire

Un aliniament adecvat in practica Yoga iti permite sa construiesti forta in corp prin angajarea uniforma a muschilor, intr-o maniera coordonata, constienta. Acest lucru iti va permite sa cresti in forta fara a exercita prea multa presiune asupra unui anumit muschi sau articulatie.

In coloana vertebrala, alinierea corecta reduce cantitatea de stres pusa pe ligamentele care o tin impreuna. In mod similar, aliniamentul in postura reduce uzura anormala asupra articulatiilor.

2.  Eficienta biomecanica

Din perspectiva biomecanica, muschii si articulatiile aliniate corect iti optimizeaza puterea/forta disponibila. Alinierea corecta stabilizeaza optim muschii si articulatiile, incat iti vei folosi resursele de putere/forta mai eficient. Drept urmare, aplici mai putin efort si respiri mai usor.

3. Iti permite sa economisesti consumul de energie

Cu un aliniament corect, consumul de energie este mai redus si iti vei putea folosi resursele de vitalitate mai eficient, orientate catre lucrurile cu adevarat importante pentru tine. Vei inlatura pierderile de energie datorate efortului suplimentar pe care corpul il face pentru a compensa asimetria in corp.

4. Reduce oboseala

Practica Yoga poate fi destul de provocatoare, mai ales daca esti la inceput. Aliniamentul corect in postura iti permite sa cresti nivelul de oxigenare si fluxul de sange in corp. Aceasta iti va permite sa iti folosesti muschii mai eficient, ceea ce se traduce printr-o utilizare mai redusa a energiei. Si, in consecinta, mai putina oboseala resimtita.

5. Construieste putere/forta

Un aliniament corect in practica Yoga iti mentine articulatiile in pozitiile adecvate si utilizeaza optim musculatura. Aceasta creste performanta musculara, care se traduce prin putere/forta. In plus, protejeaza coloana vertebrale, articulatiile si muschii de a intra in unghiuri si pozitii defectuoase.

6. Flux de energie mai bun

Aliniamentul postural permite ca energia sa se miste fluid in tot corpul in timpul practicii Yoga. Fluxul liber de energie in corp este vital pentru sanatatea fizica si are un impact pozitiv asupra sanatatii mentale si spirituale.

7. Aspect mai placut

In afara sedintelor de Yoga, dezvoltarea unei constiinte a aliniamentului corect, reflectat in postura si in actiunile sale – mers, stat in picioare sau in sezut, in timpul conversatiilor cu familia, prietenii sau colegii – iti permite sa reflecti in viata ceea ce este mai bine pentru tine, in timp ce te simti mai puternic, mai sigur de propriile calitati si abilitati si mai optimist.

Gandeste-te la felul in care iti doresti sa fii perceput de ceilalti. Postura, mintea, respiratia si vocea sunt un tot unitar: te sustin sau te dau de gol pentru ceea ce vrei sa transmiti celorlalti.

 


 

Pentru a ne da voie sa cream o tranzitie constienta catre noua perioada din an si sa preluam cat mai multe beneficii care sa ne sustina mai departe, am creat evenimentul Weekend pentru Relaxare si Revitalizare, care a ajuns la editia aniversara cu nr. X! Ne vom întalni la munte, in cadrul linistit al naturii, in perioada 16-19 septembrie 2021!

Descopera AICI detaliile acestui eveniment unic in an si alatura-te prin completarea formularului de inscriere! Locurile sunt limitate si se vor ocupa in ordinea inscrierii!

 


 

Mirela Ivaz este profesoara de Yoga (RYT-500) si Well-Being Coach. Este certificata in India de catre Yoga Alliance si STED Council. Din 2015, preda Yoga si organizeaza tabere si evenimente pentru promovarea unui mod de viata sanatos si echilibrat. Mirela imbina metodele traditionale, adaptate nevoilor actuale, cu instrumentele moderne pentru dezvoltare personala, prin calitatea ei de Consilier pentru Dezvoltare personala, Consultant nutritionist si Trainer Fitness, acreditata de ANC.

Hai sa ne conectam si pe Facebook si Instagram.

Ma gasesti si pe YouTube.

Lasati un comentariu