Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Ai aflat AICI legatura dintre anotimpul iernii, rinichi, vezica urinara si influentele resimtite la nivel fizic-mental-emotional. In continuare, vei fi ghidat pas cu pas (detalii de pozitionare, poze explicative) printr-o secventa de practica Anti-stres Yin Yoga cu actiune asupra perechii de meridiane Rinichi – Vezica Urinara.


Anti-stres Yin Yoga: Terapie de meridian energetic Rinichi – Vezica Urinara

Secventa de practica Yin Yoga cu actiune Rinichi – Vezica Urinara

Lasa-te ghidat printr-o secventa de practica Yin Yoga cu actiune asupra echilibrarii perechii de meridiane Rinichi – Vezica Urinara. Cu efecte asupra:

  • normalizarii metabolismului,
  • cresterii imunitatii,
  • sprijina eliminarea toxinelor din organism,
  • imbunatateste flexibilitatea corpului astfel incat energia va circula liber,
  • echilibreaza functiile sistemului limbic, cel care controleaza ciclurile de somn, apetitul, libidoul, starile de (in)dispozitie, iritabilitate, gandirea negative,
  • sprijina reducerea stresului, a tensiunii fizice si emotionale,
  • activarii unei stari de calm, de incredere in capacitatea de a face planuri si de a rezolva probleme.

Amenajarea spatiului pentru practica Anti-stres Yin Yoga

 

 

Aloca-ti aproximativ 60 de minute.

Iata tot ceea ce ai nevoie:

  • un spatiu personal linistit, in care ai lasat inainte aer proaspat sa intre in camera,
  • o salteluta de yoga sau ceva asemanator (o patura sau un covoras pe care sa il intinzi pe jos),
  • yoga props sau la fel de bine, un prosop mare de baie sau o paturica, pliat/a sau rulat/a,
  • poti apela si la sprijinul uleiurilor esentiale, folosind o lampa de aromoterapie. Pentru aceasta tematica iti recomand 2-3 picaturi de ulei esential de salvie sau ylang-ylang amestecate in apa.

1. Meditatie, Rugaciune (10 minute)

 

 

O data spatiul amenajat, ia-ti o pozitie confortabila si acorda-ti cateva minute pentru a te elibera mental de griji si probleme, concentrandu-te asupra aducerii unei stari de liniste si calm. Poti spune o rugaciune de multumire sau recunostinta, iti poti stabili o intentie, scopul pentru care dedici acest timp al tau personal.

 

2. Paschimottanasana (5 minute)

 

 

Poti aseza paturica pliata sub sezut sau rulata sub genunchi (flexand usor genunchii), daca in aplecarea in fata din trunchi  simti ca te “tine” zona lombara sau zona posterioara a picioarelor. Petrece ceva timp aici si conecteaza-te cu corpul fizic de-a intregul sau. Inchide ochii si lasa respiratia libera, abdomenul moale, relaxat. Pe masura ce respiri, simte cum corpul se misca subtil cu fiecare inspir si expir. Pe masura ce expiri, simte cum organismul se relaxeaza si incepe sa te bucuri de spatiul pe care inspirul il creaza.

 

3. Janusirsasana (5 minute, fiecare picior)

 

 

 

Deschide picioarele larg in lateral si pliaza unul dintre picioare spre interior, aducand calcaiul catre pelvis. Orienteaza corpul catre piciorul ramas intins si apleaca-te usor peste acesta. Lasa capul si gatul sa atarne libere si fruntea orientate deasupra genunchiului. Ajusteaza postura dupa confortul tau, asezand paturica pliata sub sezut sau flexand usor genunchiul piciorului intins. O data ce ai fixat postura, mentine pentru 5 minute.

Revino usor la centru cu picioarele intinse apropiate in fata si reia postura pe partea opusa (cu celalalt picior).

 

 

 

4. Eka Pada Kapotasana – variatie (5 minute, fiecare picior)

 

 

Incepe dintr-o pozitie cu sprijin in palme si in genunchi, cu genunchii direct sub solduri si mainile putin inaintea umerilor. Lasa usor genunchiul drept sa alunece spre inainte si in acelasi timp piciorul stang intinde-l spre spate. Lasa partea exterioara a tibiei genunchiului drept sa se odihneasca pe podea, gliseaza incet piciorul stang, indreapta genunchiul si coboara coapsa dreapta pe podea. Aseaza calcaiul drept in fata (sau cat mai aproape) soldului stang.

Indreapta spatele, usor flexat spre spate, deschide pieptul si mentine trunchiul drept sprijinind bratele de o parte si de alta a acestuia. Dupa cum simti ca iti este mai confortabil, aseaza paturica (sau yoga props) sub coapsa dreapta sau sub palma mainii drepte. Te ajuta astfel sa mentii trunchiul drept si umerii aliniati si paraleli cu podeaua.

Lasa ochii sa se inchida usor si condu atentia catre corpul tau, observand cu detasare tot ceea ce acesta iti transmite la nivel fizic-emotional-mental.

 

 

Dupa cum iti simti corpul, lasa-ti trunchiul sa coboare peste piciorul flexat din fata, pana cand te poti odihni pe coate si in cele din urma pe podea.

Pentru a reveni din postura, ridica trunchiul si ajuta-te si bratul stang pentru a indoi si aduce usor catre tine piciorul din spate.

Reia pe cealalta parte.

 

5. Bhadrasana – variatie (5 minute)

 

 

Din pozitia sezut, apropie si uneste talpile picioarelor. Adu calcaiele cat mai aproape de interiorul bazinului si relaxeaza tensiunea din interiorul coapselor. Dupa cum iti simti corpul, aseaza cate o paturica rulata (sau yoga props) sub lateralul exterior al coapsei fiecarui picior. Relaxeaza si sprijina picioarele pe aceste proptele laterale.

Aseaza pe podea paturica rulata sau yoga props astfel incat intinzandu-te pe spate, aceasta sa fie pozitionata la nivelul toracelui si sub omoplati. Ajusteaza pentru confort.

Intins/a pe spate, coboara capul cu grija pana atinge podeaua si lasa bratele de o parte si de alta a corpului, relaxand umerii. Sprijina capul sub o patura pliata daca simti durere sau stii ca ai probleme cu zona cervicala.

 

 

Pe masura ce respiri, lasa inspirul si expirul sa devina calm, relaxat. Observa deschiderea subtila a soldurilor si pe cea a pieptului. Cu cat deschisi si relaxezi mai mult, cu atat te scufunzi mai profund in postura.

Observa orice ganduri sau sentimente pe care le ai si observa, de asemenea, modul in care organismul raspunde la aceste ganduri.

Pentru a reveni din postura, adu mai intai barbia catre piept si spijina-te pe antebrate pentru a-ti ridica trunchiul.

 

6. Gomukhasana – variatie (5 minute, pe fiecare picior)

 

 

Din sezut, cu picioarele intinse in fata, indoaie genunchii si aseaza talpile pe podea. Trece piciorul stang pe sub dreptul si aseaza pe podea lateralul exterior al piciorului stang, cu calcaiul apropiat de coapsa opusa si talpa orientate catre exterior spate. Aseaza piciorul drept peste cel stang, impingand talpa catre exterior spate si apropiind calcaiul drept de coapsa stanga. Ajusteaza usor genunchii incat acestia ajung aliniati unul deasupra celuilalt. Afla zona de confort si echilibru, avand ambele fese pe podea.

Cu spatele drept, apleaca usor trunchiul inspre inainte si sprijina bratele in podea, cu varful degetelor orientate spre inapoi (precum in ilustratie).

Mentine 5 minute postura, dupa care revino si reia pe partea cealalta (piciorul drept jos si stangul deasupra). De data aceasta, aseaza dosul palmelor in interiorul lateral al trunchiului.

 

 

7. Shavasana (cel putin 12 minute)

 

 

Shavasana pune un sigiliu la sfarsitul practicii si iti ofera timp si spatiu pentru a fi prezent si a abserva senzatiile care pulseaza in corpul tau. Seteaza-ti un temporizator pentru cel putin 12 minute sau pentru un timp mai lung, insa nu suficient de mult pentru a adormi.

Foloseste paturica pentru a te acoperi pentru un plus de confort.

Intinde-te pe spate, cu picioarele si batele usor departate si palmele orientate in sus.

Ajusteaza pozitia corpului incat coloana este dreapta si capul in prelungirea coloanei.

Respira, fii prezent, accepta, elibereaza, relaxeaza.

 


Urmareaste filmarea video!

Si practica alaturi de mine secventa yoga pentru echilibrarea energetica a perechii de meridian rinichi – vezica urinara.

 


 

SESIUNI YOGA CU GRUPUL

Te invit sa te alaturi grupului de practica si sa te bucuri de beneficiile pe care miscarea ghidata cu respiratia le aduce pentru corp si pentru minte. Chiar daca vei fi la prima ta sesiune de Yoga, voi fi alaturi de tine pentru a te ghida si a-ti oferi optiuni de practica.

Sedintele yoga pe care le ghidez sunt tematice, abordeaza stilul traditional Hatha Yoga si integreaza tehnici specifice de respiratie si meditatie. Cu cat practici mai mult, cu atat te vei simti mai bine atat in timpul sedintelor de yoga cat si dupa aceea.

Nu crede doar ceea ce spun. Decide sa faci o schimbare in bine in viata ta si te invit sa verifici!

Daca iti doresti sa participi, completeaza te rog formularul disponibil aici.

 


 

Pentru sesiuni individuale 1:1, acestea sunt disponibile, prin programele Yoga Sesiuni Private si Consiliere Nutritie si Mod de Viata Sanatos.

 


 

IȚI SUNT ALĂTURI!

Sunt Mirela Ivaz, sunt Consilier pentru dezvoltare personala, Trainer si Consultant nutritionist (acreditare ANC), profesoara de Yoga 500-hours RYT, Ayurveda Practitioner si Integrative Yoga Therapy.

Sunt certificata in India de catre Yoga Alliance si STED Council. In Nepal am deprins arta meditatiei de la calugarii budisti, in manastire.

Din 2015, predau Yoga si organizez tabere si evenimente pentru promovarea unui mod de viata sanatos si echilibrat. Imbin folosirea metodelor traditionale, adaptate nevoilor actuale, cu instrumentele moderne pentru dezvoltare personala.

 

 

Lasati un comentariu