fbpx
SpiritualitateSportStil de viataTestimonialYoga

Testimonial – „Dureri de spate si de genunchi: starea mea de sanatate ma obliga sa fac miscare” – Afla povestea Oanei

Oana, in apropierea varstei de 50 de ani si din necesitatea de a face miscare pentru a-si tine sub control durerile de genunchi si de spate (“o hernie de disc in zona lombara si mici probleme in zona cervicala”), a descoperit beneficiile practicarii Yoga, atat pentru corp, cat si – surpriza ei –  pentru starea psihica, mentala si emotionala. 

Oana a acceptat sa isi impartaseasca experienta de viata si isi doreste ca aceasta sa ajunga si la alte persoane si sa le inspire.


Testimonial – „Dureri de spate si de genunchi: starea mea de sanatate ma obliga sa fac miscare” – Afla povestea Oanei

Pandemia, pe langa nenumaratele sale limitari, a deschis deopotriva si noi oportunitati de cunoastere. Daca este sa fie numit un pretext, probabil acela ar fi lockdown-ul din anul trecut. Altfel, cred sincer ca este mai mult de atat si sta in destin. In destin ca Oana sa isi afle drumul catre sesiunile de Yoga pe care sustineam in online, sa se alature grupului de practica, si sa ramana o prezenta activa, implicata si joviala in entuziasmul ei care te surprinde placut si te binedispune.

Povestea Oanei a pornit de la nevoia de a face miscare si nevoia de a se adapta unui context nou: pandemie si lockdown. Oana a acceptat sa isi impartaseasca experienta de viata si isi doreste ca aceasta sa ajunga si la alte persoane si sa le inspire.

Povestea Oanei a pornit de la nevoia de a face miscare – avand afectiuni vechi cu dureri de spate si de genunchi – si nevoia de a se adapta unui context nou: pandemie si lockdown

 

Intalnirea mea cu Yoga a fost o intamplare fericita, care a avut loc cand ma apropiam de 50 de ani. O intalnire care mi-a schimbat viata, mi-a schimbat felul de a gandi si de a ma purta cu mine si cu cei din jur.

Cand pandemia a facut imposibila participarea mea la orele organizate in cadrul studioului la care aveam abonament, am cautat ore online, live, deoarece starea mea de sanatate ma “obliga” sa fac miscare. Asa am inceput sa practic cu Mirela, din confortul casei mele. La inceput a fost cam ciudat, dar in scurta vreme a inceput sa imi placa foarte mult. Durerile de genunchi si de spate (am o hernie de disc in zona lombara si mici probleme in zona cervicala)  sunt mult ameliorate de cand particip in mod constant la orele Mirelei. Totodata, imi mentin o stare fizica generala buna.

Abordarea adusa de Mirela in sesiunile ei este variata si m-au ajutat sa imi cunosc corpul si mintea mai bine. Cele de joi, Yin Yoga, m-au facut sa realizez ca eu nu prea pot sa stau, sa nu fac „nimic” si m-au ajutat sa invat sa ma pot relaxa cu adevarat, sa apreciez timpul petrecut cu mine, stand in posturi intr-o stare calma si bucurandu-ma cu recunostiinta de ceea ce este. Cele de luni, Hatha Yoga pentru spate, imi mentin coloana flexibila, pregatita pentru provocarile zilnice. Tehnicile de respiratie invatate in timpul orelor ma ajuta oricand am nevoie sa imi imbunatatesc concentrarea, atentia sau, dimpotriva, cand am nevoie de putina relaxare, linistire a mintii, conectare cu mine.

Cel mai mare beneficiu il consider a fi cel emotional, psihic, mental. Practicand in mod constant, am observat ca reusesc sa ma mentin mult mai usor intr-o stare de echilibru mental, intr-o stare de acceptare, de multumire si de bucurie interioara. Meditatiile ghidate de Mirela mi-au deschis mintea si inima, ajutandu-ma sa ma conectez cu mine, cu cei dragi si cu cele folositoare mie.

Am devenit mai pozitiva, mai deschisa, mai empatica, mai toleranta. Mi se intampla sa ma conectez pe neasteptate cu cei dragi, primesc parca energie, ganduri bune de la ei. Simt cand cineva are nevoie de ajutor si i-l ofer cu bucurie. Cumva, nu stiu cum, vin spre mine solutii pentru micile probleme de zi cu zi, oamenii din jur sunt mai buni, mai amabili. Poate este doar o parere, sau o coincidenta, nu stiu, dar eu asa simt.

Anul trecut am avut bucuria de a merge in Weekend-ul pentru relaxare si revitalizare organizat de Mirela (n.ed. afla aici cum a fost si link pentru editia 2021). A fost minunat sa fiu inconjurata de persoane care sa simta, sa gandeasca la fel cu mine, sa ne apropiem sufleteste unii cu ceilalti si cu Natura… In fiecare zi am avut parte de activitati surprinzatoare, care mi-au oferit noi perspective si m-au facut sa gandesc mai cuprinzator incepand din acel moment… 

De ce Yoga face parte din viata mea? Pentru starea de bine pe care o am dupa fiecare sesiune, pentru ca simt Yoga ca fiind calea care ma duce spre cresterea mea spirituala. 

Oana – mama, sotie, de profesie inginer chimist


Pentru sesiuni individuale 1:1, acestea sunt disponibile prin programele de consiliere Yoga si Dezvoltare personala si Nutritie si Mod de viata sanatos.


Anul acesta Weekend-ul de relaxare si revitalizare, editia cu nr. IX, va avea loc la munte, in perioada 24-27 iunie. Locatia este aleasa, se afla la 180 km de Bucuresti, in zona Rucar-Bran. Afli in link toate detaliile pentru a te putea inscrie si a-ti rezerva locul! Locurile sunt limitate si se ocupa in ordinea inscrierii!


Mirela Ivaz este profesoara de Yoga (RYT-500) si Well-Being Coach. Este certificata in India de catre Yoga Alliance si STED Council. Din 2015, preda Yoga si organizeaza tabere si evenimente pentru promovarea unui mod de viata sanatos si echilibrat. Mirela imbina metodele traditionale, adaptate nevoilor actuale, cu instrumentele moderne pentru dezvoltare personala, prin calitatea ei de Consilier pentru Dezvoltare personala si Tehnician nutritionist, acreditata de ANC.

Hai sa ne conectam si pe Facebook:
www.facebook.com/ivaz.ro

Instagram:
www.instagram.com/mirela.ivaz

Ma gasesti si pe YouTube:
www.youtube.com/channel/UC9wyAIlClyI9eqqxUnhBo1Q

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *