Dezvoltare PersonalaStil de viataTestimonial

Testimonial – „Intalnirea cu Mirela m-a imbogatit” – Afla povestea Cameliei

Am lasat-o pe Camelia sa povesteasca despre experienta ei alaturi de mine si cum ii este ei de folos in viata personala. Sper ca povestea ei sa rezoneze cu tine si sa te inspire sa faci cat mai multe decizii intelepte in viata.


Testimonial – „Intalnirea cu Mirela m-a imbogatit” – Afla povestea Cameliei

I: La ce foloseste cunoașterea de sine?
R: Te ajută să înțelegi ceea ce nu esti și să te eliberezi de idei, dorințe și acțiuni false.

Sri Nisargadatta Maharaj

Funia care ma ajuta sa ma reintorc acasa

Imi spune deunazi o persoana draga mie: “Mirela, esti foarte aproape de desavarsire. Lasa modestia pentru pauze.”

Stiu bine ce spune, legat de modestie, cat si legat de transformare si crestere personala. “Sunt ceea ce sunt si pe drumul acesta aleg sa merg”, imi spun astazi cu mai multa constiinta asumata si responsabilitate fata de Viata. Mi-au trebuit ani de zile sa lucrez cu mine insami si sa incep sa ma situez deasupra fricilor si limitarilor auto-impuse, alimentate din lipsa cunoasterii calitatilor mele primordiale, insusirea si afirmarea lor.

Acum imi recunosc intregul firii, ca fiind natural si complet, materie si esenta deopotriva.

In acel amalgam creat din reorganizarea valorilor si credintelor personale, am lasat deoparte (nu fara efort, adesea) ceea ce nu imi mai servea, pentru a-mi orienta energia spre descoperirea, slefuirea si afirmarea calitatilor care aveau sa imi defineasca noua identitate transformata … Aici, m-am regasit de multe ori in situatia de a nu mai sti cine sunt eu. Marturisind pe atunci unui bun prieten si ghid spiritual, primesc raspunsul: “Intreaba-i pe ceilalti.”

A trecut destul timp de atunci, iar desavarsirea se lasa dezvaluita treptat, de la o zi la alta, intr-un ritm al sau, propriu. Nu urmaresc desavarsirea, desi ea se intampla de la sine – observ, atunci cand intentia si atentia mea sunt indreptate spre lucrurile care plac inimii mele si al caror efect benefic trece dincolo de persoana mea.

In tot acest demers, Yoga, Ayurveda, tehnicile moderne de dezvoltare personala, introspectia si vointa au facut parte din procesul transformarii, al cunoasterii mai profunde a sinelui, a rolului pe care il port in societate, a responsabilitatii fata de natura si umanitate.

Acest fapt se reflecta prin ceea ce traiesc. Aceste “unelte” laolalta imi sustin alinierea armonioasa dintre lumea interioara si cea exterioara, cat si resincronizarea. Pentru ca, ori de cate ori se lasa “ceata”, “funia” de care sunt legata ma ajuta sa ma intorc “acasa”.

Povestea Cameliei: atunci cand intelepciunea individuala rezoneaza cu intelepciunea Vietii

Am lasat-o mai mult pe Camelia sa povesteasca despre experienta ei alaturi de mine si cum ii este ei de folos in viata personala. Camelia m-a abordat pe e-mail acum cateva luni, solicitandu-mi o consultatie Ayurveda. Atunci cand am vorbit la telefon si am programat intalnirea, mi-a spus ca este abonata pe site (n.a. www.ivaz.ro), ca imi urmareste publicatiile si se lasa inspirata de acestea.

Sper ca povestea ei sa rezoneze cu tine si sa te inspire sa iei deciziile intelepte in viata.

 

Se spune ca e bine sa vedem macar un loc nou si sa cunoastem noi persoane in fiecare an. E un exercitiu de imbogatire spirituala. Odata cu trecerea implacabila a anilor, INTELEPCIUNEA incepe sa iti bata din ce in ce mai des la poarta vietii. Simti si realizezi ca unele porti, altadata usor accesibile, se inchid pentru totdeauna, altele incep usor sa scartaie; SCHIMBAREA e cel mai cert lucru din aceasta viata. Metode de echilibrare sunt la indemana noastra, a tuturor, «doar la un pas distanta»…Pentru fiecare usita inchisa in casa vietii, avem libertatea sa deschidem o noua FEREASTRA si sa privim spre cer, spre lumina !

Cu mijloacele informatice din ziua de azi, accesul nu mai este o problema; alegerea celei mai potrivite variante ne apartine. Intuitia mi-a directionat atentia spre Mirela, Mirela Ivaz, cu scrierile ei despre locuri si intamplari care pentru unii dintre noi inca pot parea fictiune…

Am hotarat sa imi privesc viata, venirea mea aici si acum si dintr-o alta perspectiva: am dorit sa deschid fereastra spre Ayurveda, dar si spre Yoga. Acum se practica «abordarea maiestriei», ca si tehnica directa; incercam cumva sa scurtcircuitam drumurile, alegand calea cea mai directa, mai simpla si mai fireasca. Abordarea Mirelei Ivaz, pentru o consultatie Ayurveda mi s-a parut de bun simt si la indemana.

Am avut ocazia sa ne simtim, fata in fata. Cu mult profesionalism si empatie, Mirela m-a transportat usor in anii copilariei, ai adolescentei, ai maturitatii…Am rememorat situatii si stari pe care demult nu le mai accesasem: a fost asemeni unei calatori initiatice in propria-mi viata….

Dupa evaluarea in care am simtit implicarea si daruirea Mirelei, noi termeni (Pitta, Vata, Kapha, dosha…) au aparut pentru caracterizarea la nivel fizic si comportamental ( emotional-mental), dar si pentru transcrierea unor recomandari pline de bun simt si demne de urmat in viata de zi cu zi. Recomandarile legate de imbunatatirea si personalizarea alimentatiei am inceput sa le inteleg si sa le aplic, cu rezultate imediate.

Am indraznit sa fac un pas si spre Yoga. Inca din adolescenta fusesem fascinata de literatura de specialitate, uneori chiar incercasem diferite posturi ( ”Salutul Soarelui” ma fascina….).

In cadrul sedintei personalizate am simtit ”mirosul”, esenta acestor asane, maiestria lor de a te putea conecta cu sinele, alaturi de tipurile de respiratie abordate.

Intalnirea cu Mirela m-a imbogatit. O recomand cu multa caldura. Optimismul, exuberanta , capabilitatile de organizare si daruire  o caracterizeaza!

Inca o data, intuitia mea referitoare la aceasta alegere, a fost de bun augur. Mirela poate fi usor atribuita la ceea ce eu numesc «Grupul persoanelor sursa de lumina, bucurie si iubire».

 

Camelia Boldea, noiembrie 2018


Ramai la curent cu ceea ce pregatesc nou pentru tine, accesand calendarul de evenimente si inscrie-te pentru sedintele saptamanale de yoga:
Calendar Evenimente – Mirela Ivaz

Pentru sedintele individuale de consiliere Yoga si Ayurveda, afla mai multe aici:
Activitati, Programe si Proiecte – Mirela Ivaz

Adauga te rog aceasta adresa ( contact@ivaz.ro ) in lista ta de contacte pentru a te asigura ca mesajele mele vor ajunge in casuta ta postala si de acum incolo si nu vor fi sterse din greseala.

Iti sunt alaturi,
Mirela Ivaz

Hai sa ne conectam si pe Facebook:
https://www.facebook.com/ivaz.ro
Acum ma gasesti si pe YouTube:
https://www.youtube.com/channel/UC9wyAIlClyI9eqqxUnhBo1Q

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *