Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Cosulet aromat cu dovleac copt si nuci! O varianta jucausa de mic dejun, desert sau gustare, asemenea unei incercari de a ademeni la mancare un copil mofturos.


Cosulet aromat cu dovleac copt si nuci – Reteta de post

Imi place octombrie pentru felul in care natura se preschimba. In toata durata calatoriei mele in Nepal – pe care l-am aflat intr-un anotimp al belsugului adus de incheierea musonului, m-am gandit la bucuria de a mai prinde macar un pic din frumusețea acestei luni de toamna, acasa.

Dincolo de padurile pastelate in zeci de nuanțe si culori, octombrie inseamna pentru mine dovleac copt, cu mar, gutuie si nuci. Optional, langa o cana cu vin fiert, dulce-aromat, într-o zi pe inserat. Ciudat cum ne agățam de aceste mici plăceri, care ne dau sentimentul de acasa si reiterează amintiri suave: inceputul unei povesti de dragoste, caminul părintesc, o petrecere intre prieteni.

In acest octombrie mama ma întâmpină, pe lângă imbratisarile-i drăgăstoase, cu placinta de dovleac si nuci, cu foi fragede facute chiar de mana ei dibace. Nu, nu am mărturie a tăvii de plăcintă devorata cu nesaț, încercând sa recuperez din lipsurile ultimei luni petrecute în Nepal.

In schimb, am asta: un Cosulet aromat cu dovleac copt si nuci! Ideea mi se pare foarte jucausa, asemenea unei încercări de a ademeni la mâncare un copil mofturos. Doar ca la mine mofturile în cauza nu se aplica.

Ingrediente (pentru 2 portii):

  • O tărtăcuță de dovleac
  • Nuca, o mana
  • Stafide, o mana
  • Zahar brun, doua lingurite
  • Scorțișoară, nucsoara, un praf

Mod de preparare

Ai nevoie de un vas yena, mai mic sau mai mare. Daca este mai mic, cam cat un castronel, iti suficient sa faci o porție dintr-o jumătate tăiată de dovleac. Daca vasul yena este mai mare, poți îngrămădi (înțeles ca așezat artistic) mai multe jumătăți de dovleac micuț pe care sa le tratezi ca porții individuale.

Luând jumătatea de dovleac in cauza, curățată de sâmburi si păstrată cu coaja, se așează in vasul uns cu puțin ulei, ca sa nu se lipească la copt.

Se prepara umplutura, amestecând nucile mărunțite la cuțit si stafidele opărite si stoarse in mana, cu zaharul brun, scorțișoara si nucșoara. Cu aceste amestec, se umple fiecare jumătate de dovleac.

Se baga la cuptor si se așteaptă pana când aroma de dovleac si nuci coapte iti ajunge pe la nas.

Preparatul este gata dacă, verificând, furculița intra ușor in pulpa fructului.

Se servește ca atare, cald, pe post de gustare sau alături de o cana de lapte vegetal si doua linguri de mix de cereale (opțiunea mea din aceasta dimineață). Sau, de ce nu, alături de balsamicul vin fiert, cu efect zen de dezmorțire atunci când frigul vremii de afara ti-a pătruns la oase.

Sa ai pofta!


Detalii program cursuri si evenimente in perioada urmatoare

Ghidez sesiuni de practica Yoga cu grupul in fiecare zi de Luni (la Studio) si Marti (online).

Pentru sesiuni individuale de consiliere, acestea sunt disponibile prin programele Yoga si Dezvoltare personala si Nutritie si Mod de viata sanatos.


Mirela Ivaz este profesoara de Yoga (RYT-500) si Well-Being Coach. Este certificata in India de catre Yoga Alliance si STED Council. Din 2015, preda Yoga si organizeaza tabere si evenimente pentru promovarea unui mod de viata sanatos si echilibrat. Mirela imbina metodele traditionale, adaptate nevoilor actuale, cu instrumentele moderne pentru dezvoltare personala, prin calitatea ei de Consilier pentru Dezvoltare personala si Tehnician nutritionist, acreditata de ANC.

Hai sa ne conectam si pe Facebook si Instagram.

Ma gasesti si pe YouTube.

Lasati un comentariu