ReteteStil de viata

Cartofi noi rumeniti la tigaie in unt de cocos

An dupa an urmaresc cu un sentiment de placere si recunostinta instalarea primaverii: mai multa lumina, explozie de culori, miros de pamant reavan, aromele florilor si ciripitul zglobiu al pasarilor. Iubesc primavara pentru despuierea de cojoace si adierea calduta a vantului in plete-mi si pentru prima inghetata savurata afara, in aer liber. Intre toate, mai e un motiv pentru care ma bucur ca un copil: o portie de cartofi noi, mititei si rotunjori, rumeniti cu sare in tigaie, alaturi de o salata de …primavara.

Mi-am implinit pofta ce-am poftit abia saptamana aceasta dupa ce am cumparat de la piata din cartier, inca de dimineata de la prima ora, toate cele trebuincioase.

 

Ingrediente:

  • 300g cartofi noi mici
  • O lingurita unt de cocos (sau alt ulei pentru preparare termica)
  • un praf de sare si piper proaspat rasnit
  • un praf de rozmarin uscat si rasnit fin
  • Pentru salata: rosie, castraveti, ridiche, ceapa verde, frunze de salata, cativa stropi de ulei si otet, sare.
Cartofii noi, inca cruzi, asezati in tigaie

Cum se prepara:

Cartofii noi ii spal sub jet de apa, frecandu-i cu partea aspra de la buretele de vase. Pun in folosinta tigaia de ceramica (achizitie noua de care sunt tare multumita), las sa se incalzeasca putin untul de cocos si adaug cartofii scursi de apa. Pun capacul si ii las asa, la foc mic, sa se rumeneasca inabusit, amestecand 1-2 ori.

Intre timp prepar salata de primavara si gata: masa e servita! Am ramas si eu uimita de cat de putin timp mi-a luat toata pregatirea. Si ce bunatate!

 

Rumeniti, gata de papat

Primavara…Copilarie…Tu la ce fel de mancare poftesti mai mult si mai mult primavara? Iti aduce aminte si de copilarie?

O primavara insorita iti doresc!

Mirela Ivaz

Yoga Teacher 500-RYT & Ayurveda Lifestyle Counselor, acreditat Yoga Alliance si STED Council (India)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *